hren

NAJAVLJENA REKONSTRUKCIJA CESTE OD ŠAKBRNJSKE DO ZRAČNE LUKE
Kaštelanski gradonačelnik Denis i Ivanović s dogradonačelnikom Grgicom Benutićem i pročelnicom Marijom Pelivan danas je obišao radove rekonstrukcije Ceste dr. Franje Tuđmana u Kaštel Sućurcu na dionici od Doma zdravlja do Rimskog puta. Tom prilikom gradonačelnik je najavio i rekonstrukciju ceste od Rimskog puta do trgovačkog centra, kako i radove od Škabrnjske ulice do Zračne luke.

- Radi se o trećoj fazi rekonstrukcije Ceste dr. Franje Tuđmana od ambulante do skretanja za Rimski put, dionice od oko 600 metara. Vrijednost ove faze je oko 6 milijuna kuna. Prije svega imamo dosta poslova oko premještanja instalacija i postavljanja novih, na jednom dijelu se poklapamo sa Hrvatskim vodama vezano za uređenje bujičnog kanala, od ulice Kroz Blata do izljeva potoka Gorice, također i tu imamo jednu rekonstrukciju – kazao je Ivanović i napomenuo da će radovi trajati 12 mjeseci, te da se završetak radova očekuje u ožujku 2022. godine.

Na ovom dijelu, stara kaštelanska cesta sastoji se od dva prometna traka širine po tri metra s rubnim trakovima širine 25 centimetara i obostranih bankina, koje su u funkciji pješačkih staza. Najavljenom rekonstrukcijom  je uz obnovu i širenje kolnika predviđena i dogradnja obostranih pješačkih nogostupa.  Na čitavoj širini kolnika bit će ugrađena potpuno nova kolnička konstrukcija sa sustavom za prikupljanje oborinske vode,  te rekonstrukcija  vodovodnih instalacija.

- Rekonstrukcija ove prometnice je važna radi sigurnosti u prometu, a prije svega i samih pješaka jer u ovom dijelu do sada nismo imali nogostup kakav je gotovo po čitavoj dionici kroz Kaštela. Time ćemo iskompletirati ovu cestu u onome dijelu koji je pod nadležnosti Grada – kazao je Ivanović.

Naime, trenutno se radovi izvode na sjevernom traku ceste gdje se prometuje uz privremenu regulaciju prometa semaforima, a potom će se prijeći na južni dio ceste koji će ići puno brže, kako je kazao gradonačelnik, jer na tom dijelu nema instalacija.

Gradonačelnik je napomenuo i kako će se u zadnjoj fazi rekonstrukcije Ceste dr. Franje Tuđmana, raditi na dionici od Rimskog puta do skretanja za Emmezetu. Poslovi bi trebali početi u ožujku, odnosno travnju sljedeće godine, te će se po projekcijama za tu svrhu izdvojiti 12 milijuna kuna.

Ujedno je i najavio rekonstrukciju ceste od Šakbrnjske ulice do same Zračne luke.

- To je pod ingerencijom Hrvatskih cesta, al evo mi smo se u Gradu zauzeli zadnjih mjeseci i pomogli u rješavanju imovinsko pravnih odnosa, to je sad riješeno. Prema informacijama koje imam iz Hrvatskih cesta ta je dionica stavljena u plan nabave i ja vjerujem da će se to tokom ovoga ljeta raspisati natječaji i da će se taj dio ceste riješiti – naveo je Ivanović.

 

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij