hren

U predivnom ambijentu dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću u petak je sve bilo u znaku priča, mašte, šarenih balona, dječjih crteža i smijeha. Razlog tome je otvaranje dječjeg festivala bajki, pod nazivom Bajkulin, koji je započeo predstavljanjem slikovnice o Medi Dini, autora Petra Novaka i posjetom djece iz dječjeg vrtića Višnjica iz Raduna. Zbog propisanih epidemioloških mjera Bajkulin se ove godine održava uz ograničen broj posjetitelja i obvezne prethodne prijave.

Kaštelanski vrtićarci i osnovnoškolci uživali su u potrazi za istinskim vrijednostima, kao što su dobro srce i vjerno prijateljstvo. Jedini odgajatelj iz kaštelanskih vrtića, barba Petar je nakon promocije slikovnice, održao radionicu s djecom i svim prisutnima otkrio svoje skrivene talente od crtanja do sviranja.

Boja i crteža nije nedostajalo na facepaiting radionici pod vodstvom Željane Smoje. Vesela lica mališana ukrašena su omiljenim likovima iz bajki, a slatko poslijepodne svim prisutnima omogućila je Ribola. Omiljeni kutak za fotografiranje i trajne uspomene na Bajkulin napravila je ekipa iz Butige o fešte svojim dekoracijama od baluna.

Kroz avanturu djecu je provela i Andrijana Grgičević predstavljajući svoju slikovnicu Potraga za pravom čokoladom, te ostale knjige koje je napisala. Za kraj prvog dana Bajkulina, djeca kazališta Škatula odigrala su predstavu Mjesečeve priče.

Koliki je interes za ovom manifestacijom, potvrđuje i činjenica da su sve radionice, gostovanja i predstave, već odavno popunjene. Zbog toga će samo oni najbrži danas uživati u kostimiranom druženju, nagradnim igrama, stvaranju slikopriča, radionicama i predstavljanju dječjeg romana „Lota i kralj“, Andree Debak.

Foto: Bajkulin


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij