hren

Oborine će biti neravnomjerno raspoređene, ali lokalno će biti izraženijeg grmljavinskog nevremena i obilnih pljuskova s kojima lokalno može pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru.

Niz vrućih i suhih dana u Dalmaciji se nastavlja. Dok sjeverni Jadran i unutrašnjost zemlje dobivaju povremene nestabilnosti, u Dalmaciji oborina nedostaje. Takvo stanje će potrajati još danas i sutra, a u četvrtak nam stiže vrlo prolazna, ali dobrodošla promjena vremena.

Danas nas očekuje djelomično sunčano i suho vrijeme. Noću burin, danju će puhati slab, popodne ponegdje umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 16 do 21°C, uz obalu i na otocima od 21 do 26°C. Najviše dnevne temperature od 28 do 33°C.

Djelomično sunčano i suho bit će u srijedu. Noću tiho ili burin, danju će vjetar okretati na slabo jugo koje će kasno poslijepodne i navečer ponegdje na moru biti umjereno do pojačano. Jutarnje temperature zraka bez veće promjene, danju toplije i sparnije s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 30 do 35°C.

Frontalni sustav premještat će se preko Jadrana u četvrtak. Zbog toga će već u noći na sjevernom Jadranu biti kiše, pljuskova i grmljavine. Oborine će rano ujutro stići do sjeverne Dalmacije, a sredinom dana do srednje, proširit će se popodne i na ostatak. Oborine će biti neravnomjerno raspoređene, ali lokalno će biti izraženijeg grmljavinskog nevremena i obilnih pljuskova s kojima lokalno može pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. Jugo će puhati još prije promjene, potom će vjetar okretati na zapadne smjerove, navečer podno Velebita i na buru. Toplo, ali s pljuskovima osjetno svježije.

Nešto nestabilnosti još je moguće u noći na petak i petak rano ujutro, ali će veći dio dana biti djelomično sunčan i suho Popodne će puhati umjerena do pojačana tramontana. Jutro i večer malo svježiji, danju većinom od 28 do 34°C.

U dane vikenda sunčano i vruće. U subotu slab dnevni vjetar ili tiho, u nedjelju je prolazno moguće jugo.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij