batina ivanka

Prošlog tjedna u 74. godini života  preminula je dugogodišnja bivša ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela i nekadašnja prva tajnica temeljnog ogranka HDZ-a Kaštel Sućurac, Ivanka Željka Batina.

Ivanka Željka Batina rođena je u Kaštel Sućurcu 1947. godine, gdje je započela svoje obrazovanje, a završila ga je u Splitu, diplomiravši na Pravnom fakultetu. Poslije diplome zaposlila se u tvornici Jugovinil, gdje je radila do zatvaranja tvornice, nakon čega je postala ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela.

Kao ravnateljica ove gradske ustanove, u skladu s  novim smjernicama i tokovima u knjižničarstvu radila je na izgradnji ustanove koja je imala za cilj zadovoljiti kulturne, informacijske i obrazovne potrebe lokalne zajednice i građana Kaštela.

Iz njenog rada svakako treba izdvojiti pokretanje literarnih radionica, odnosno radionica kreativnog pisanja za odrasle, u cilju  očuvanja kaštelanskog kulturnog i povijesnog identiteta, običaja i tradicije. Vezano uz radionice, organizirala je i izdavanje prvog Zbornika GKK.

Iz GKK Ivanka Batina 2009, godine otišla je u zasluženu mirovinu.

Od samog početka stvaranja samostalne hrvatske države Batina se uključila u politički rad Hrvatske demokratske zajednice te je postala prva tajnica prvog temeljnog ogranka HDZ-a u Kaštel Sućurcu.

Ivanka Željka Batina pokopana je u subotu na sućuračkom mjesnom groblju, a sućut obitelji uputili su njeni dugogodišnji suradnici, kako u kulturi tako i u politici grada Kaštela.
Izraze iskrene sućuti obitelji upućuje i redakcija Portala grada Kaštela.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij