mala

U cilju promicanja agro-turističke ponude Kaštela, tradicijskih djelatnosti i poljoprivredne tradicije Kaštela, Udruga za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine „Šušur“ i  Turistička zajednica grada Kaštela, pod pokroviteljstvom grada Kaštela, te u suradnji s kaštelanskim odgojno-obrazovnim ustanovama  i drugim kaštelanskim udrugama organizirala je manifestaciju „Jesen u Kaštelima – Sajam plodova zemlje“ u kojoj su objedinjene i manifestacije Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Manifestacija se održala ove subote u Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu u povodu Svjetskog dana hrane i obilježavanja 28. obljetnice primanja Hrvatske u članstvo Organizacije za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda.

U ime Splitsko-dalmatinske županije prisutne je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za financije Sanja Viculin, u ime Grada Kaštela viši savjetnik za odgoj, obrazovanje, šport, kulturu i tehničku kulturu Mate Barun, direktorica Turističke zajednice grada Kaštela Nada Maršić te gošća iz Petrinje, direktorica škole Ivan Goran Kovačić Valentina Vujnović koja je u ime svih Petrinjaca zahvalila svim domaćinima iz Kaštela na svekolikoj pomoći koju županija, naš grad, udruge i institucije pružaju Petrinji, posebice OŠ Ivan Goran Kovačić.

Sve je prisutne kao i plodove zemlje ovom prilikom blagoslovio kambelovski župnik don Ivan Čotić.

Na tridesetak štandova u Dudanovom parku predstavili se svojim proizvodima, kruhom, kolačima i slatkišima, voćem i drugim plodovima zemlje, SŠ Braća Radić, Centar MIR, Dječji dom Miljenko i Dobrila, udruga Sv. Jeronim, udruga umirovljenika Lažani, MO Kaštel Kambelovac, KUD Karol Wojtyla, dječje kazalište Škatula te sve odgojno obrazovne ustanove sa područja Kaštela i kaštelanski OPG-ovi.

U prigodnom programu nastupile su Kaštelanske mažoretkinje, djeca DV kaštela i DV Čarobni pianino, KUD Karol Wojtyla, dječje kazalište Škatula, SAU Putalj te gosti iz Petrinje, djeca OŠ Ivan Goran Kovačić.

Potrebno je napomenuti kako su donacijama Petrinji, osim spomenutih, pomogli i Zadružni savez Dalmacije te tvrtka CEMEX.

Na kraju još napomenimo kako će tijekom sutrašnjeg dana delegacija iz Kaštela, na štandu ispred crkve u Petrinji, pod nazivom „Kaštela Petrinji s ljubavlju“, dijeliti prikupljene donacije građanima.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij