svijeca mala

SVIJEĆU UPALILI PREDSTAVNICI MEDIJA
Druga adventska svijeća upaljena je sinoć na adventskom vijencu u Đardinu u Kaštel Novom i time su i Kaštelani službeno obilježili ulazak u drugi  tjedan došašća ili adventa. Svijeću su upalili novinari Jakov Žarko iz Slobodne Dalmacije i Dijana Putnik s Portala grada Kaštela u ime predstavnika medija koji rade i djeluju na području grada.

Druga adventska svijeća, svijeća ljubavi ili betlehemska svijeća, pali se u čast jaslica u kojima je mali Isus boravio u štali, odmah po svom rođenju. Paljenju svijeće prethodio je prigodni programu u kojem su nastupili članovi VIS Snaga vjere iz Kaštel Novog, a službu riječi obreda održao je don Darijo Čorić, župnik župe Sv. Petra apostola Kaštel Novi.

- Budimo ohrabreni jer je u našoj prisutnosti upaljeno još jedno svijetlo, druga svijeća. I što više svjetla palimo, pozvani smo više nade i ljubavi drugima dijeliti. Neka ova svijeća u nama, do sljedeće svijeće koju ćemo zapaliti, daje svjetlo svima onima koje ćemo susresti, koje ćemo imati u svojoj blizini i kojima smo potrebni. Da bi nas Gospodin u tome ojačao, molimo snagu Njegovu – kazao je don Čorić.

Da nam je svima potrebna snaga, bilo u privatnom životu ili na poslu složio se i kolega Jakov Žarko.

- Don Dario je rekao, neka nam paljenje ove svijeće svima da snagu, pa neka nama kolegama novinarima koji godinama radimo u ovom gradu i izvještavamo o brojnim događanjima, da snage da još dugi niz godina u budućnosti radimo posao, koji radimo – rekao je Žarko.

svijeca tekst

- Kažu da ova svijeća predstavlja ljubav, a neki kažu da predstavlja i mir. U principu predstavlja zajedništvo. Zajedništvo između Boga i ljudi i zajedništvo među ljudima. Mislim da su mediji ti koji bi trebali stvarati i raditi na jednom zajedništvu, ali i na miru i ljubavi – kazala je kolegica Putnik i dodala da su jako ponosni što su upravo predstavnici medija upalili drugu adventsku svijeću u nadi da će svjetlost svijeće ući u mnoga srca.

Tradicionalno osmu godinu za redom u Kaštelima se pali adventska svijeća na vijencu koji svake godine izrađuju učenici i profesori SŠ braća Radić iz Kaštel Štafilića. Ovo je jedna lijepa, možemo je slobodno nazvati dugogodišnja tradicija – kazala je u ime organizatora događanja Željka Perdić.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada