lignjolov mala

17.PO REDU NATJECANJE
Sportsko-humanitarna manifestacija Lignjolov za našu Darku održao se jučer u organizaciji PŠK Srdela iz Kaštel Starog uz pomoć grada Kaštela, Turističke zajednice grada Kaštela i udruge Hvidra Kaštela. Sva novčana sredstva prikupljena na ovoj manifestaciji bit će donirana Darki Ljubenkov iz Kaštela kao pomoć u pokrivanju troškova njene neurorehabilitacije nakon ozljede vratne kralježnice.

U subotu se na portu u Kaštel Starom okupila 61 ekipa te su u 15 sati uz zvuk vatrogasne sirene krenuli u lignjolov u akvatoriju Kaštelanskog zaljeva. Lignju su lovili sve do večernjih sati, točnije do 20 sati kada je bio povratak, nakon čega je uslijedilo vaganje ulova kao i proglašenje najboljih uz dodjelu nagrada. Istovremeno na portu se organiziralo natjecanje u kuhanju brujeta te lutrija bogatog nagradnog fonda.

Tom prilikom ulovljeno je ukupno 310 lignji, ukupne težine 44,650 kg, što je oko 15 kilograma više u odnosu na posljednje natjecanje koje je održano 2019. godine, a na kojem je sudjelovao skoro isti broj ekipa.

Na ovogodišnjem natjecanju u lignjolovu prvo mjesto osvojili su Nenad Brajnov i Srećko Vrtlar (11 ulovljenih lignji ukupne težine 2,280 kg), drugi su bili Petar Ivančić i Neven Vukorepa (14 lignji, 2,200 kg), a treći Ante Subašić i Ante Prolić (12 lignji ukupne težine 2,030 kg).
Najveća ulovljena lignja bila je teška 920 grama.

lignjolov tekst

Uz to od kotizacije, lutrije te dobrovoljnih priloga prikupljeno je 55 tisuća kuna za sumještanku Darku Ljubenkov, a dodajmo i kako je na licitaciji bio i potpisani dres Marka Livaje.

lignjolov dres

A što se tiče nagrada, 1.nagrada je Transducer lowrence elite s sondom i kartom Jadrana firma A.m.i.s grupa, 2. nagrada Penta na plin firma Brešković gas i 3. nagrada ribolovna oprema koju je omogućila firma Fish and boat. Prva nagrada lutrije gumenjak sa pentom osvojila je sestra Darke Ljubenkov, a nagradu je omogućila firma PIXMA centar.

Miss natjecanja je Kaštelanka Tea Kapov, naša U-21 reprezentativka u ribolovu štapom s obale (juniorke se, inače, za plasmane natječu u jedinstvenoj kategoriji s muškarcima).

lignjolov miss

U natjecanju kuhanja brueta sudjelovalo je pet ekipa, Radio Trogir, Fetive, sućuraške neviste, Hvidra, Taverna te ekipa iz CB Mozart van konkurencije sa prijateljem poznatim Chefom Zlatko Marinović iz restorana Noštromo. Pobjeda je pripala ekipi s radio Trogira koji su pobijedili i 2019. godine.

Dodajmo, kako se ovogodišnje natjecanje i dodjele nagrada održalo uz poštivanje epidemioloških mjera.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada