mala

Dominik Maleš, Antonija Višić i Petra Kapetanović troje su izvrsnih redovitih studenata s područja Kaštela koje će Rotary klub Kaštela stipendirati u ovoj akademskoj godini u ukupnom iznosu od 24 tisuće kuna. Sinoć im je u Baletnoj školi u Kaštel Kambelovcu ugovor o stipendiranju uručila predsjednica Rotary kluba Kaštela Mirela Zrnčić.

- Ove godine smo odlučili sva sredstva koja smo uprihodili akcijama, usmjeriti na mlade talentirane studente. Na natječaj se prijavilo osam studenata, konkurencija je bila jaka. Svi prijavljeni su izvanredni studenti. Najvažniji kriterij bio je prosjek ocjena, a potom i socijalni status i da su s područja Kaštela. Rangiranjem smo izabrali troje njih koje ćemo stipendirati jednu školsku godinu, odnosno deset mjeseci u ukupnom iznosu od osam tisuća kuna po studentu – kazala je predsjednica Rotary kluba Kaštela Mirela Zrnčić i dodala da su oni to zaslužili svojim radom i uspjehom koji postižu.

Prvi su ovo stipendisti Rotary kluba Kaštela, kojima će ovo stipendiranje pomoći za daljnji rad i napredak u njihovom životnom pozivu kojeg su izabrali i u kojem su za sada najbolji, odnosno postižu rezultate s najboljim uspjehom.

- Lijepa inicijativa, pored svih stipendija koje Grad Kaštela općenito daje, da jedan klub, kao što je Rotary,  to čini. Plemenito je i ova financijska pomoć je odlična – kazala je Antonija Višić iz Kaštel Štafilića, studentica treće godine Medicinskog fakulteta u Splitu koja je kazala da je oduvijek znala da će ići zdravstvenim vodama. U slobodno vrijeme djelujem u azilu za pse u Kaštelima te u studentskoj udruzi CroMSIC sudjeluje u akcijama koje se provode.

I Petri Kapetanović iz Kaštel Gomilice, studentici treće godine na studiju turizma Sveučilišnom odjelu za stručne studije na Kopilici ova je stipendija motivacija za daljnji rad i napredak. Kapetanović se može pohvaliti i volonterskim radom u udruzi Dyxy koja se bavi djecom i mladima koji imaju poteškoće u učenju i pisanju.

- Studiranje je skupo, mislim da je medicina jedan od najskupljih studija. Ova će nam stipendija pomoći, a ujedno je to potvrda da smo dovoljno dobri – kazao je Dominik Maleš iz Kaštel Starog student četvrte godine Medicinskog fakulteta koji je do sada imao tri demonstrature što je jedan od dokaza da je Maleš izvrstan student. U slobodno vrijeme voli čitati i crtati te kako je kazao polako ulazi i u umjetnost.

Na svečanoj dodjeli stipendija, studente je u ime rotarijanaca pozdravio i s radom kluba upoznao, inženjer strojarstva Petar Pilić, inače profesor u strukovnoj školi.

- Drago mi je da smo ovo uspjeli realizirati, to je po prvi puta od kad naš klub postoji. Drago mi je da ćemo vam pomoći ovim stipendijama da s uspjehom nastavite svoje studiranje – kazao je rotarijanac Pilić, posebno ističući najveći njihov uspjeh, a to je da je Rotary zajednica uspjela svladati zajedničkim snagama dječju paralizu koja je gotovo upotpunosti iskorijenjena u cijelom svijetu.

- Rotary klub Kaštela je osnovan 2009. godine od strane nekoliko entuzijasta na čelu s našim dragim prijateljem Jozom Cikojevićem i od tada djelujemo malo, ali konstantno. Pomažemo lokalnoj zajednici, ali i na globalnom nivou – zaključio je Pilić.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada