hrvatska posta

KORONAVIRUSOM UKUPNO ZARAŽENO PREKO 20 POSTO POŠTARA
Tijekom dana stigla je obavijest iz Hrvatske pošte kojom žele informirati svoje krajnje korisnike o mogućem kašnjenju dostavnih pošiljki i na području Kaštela zbog velikog broja njihovih zaraženih djelatnika, odnosno poštara. Navode i kako su angažirane zamjene te da je uz preraspodjelu radnog vremena i radne subote kašnjenje svedeno na minimum.

- Zbog epidemije koronavirusa u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačkoj županiji velik broj poštara nalazi se u samoizolaciji, te su moguća kašnjenja u dostavi pošiljaka. Ukupno je više od 20 posto poštara u ove dvije županije u samoizolaciji što je veliko opterećenje za preostale kolege, posebice na područjima gdje svi redoviti poštari izbivaju s posla. Međutim, poštari koji su na dostavi ulažu dodatne napore kako bi svi korisnici svoje pošiljke primili na vrijeme – navode iz Hrvatske pošte.

Trenutačno je najveće opterećenje u dostavi pošiljaka na otoke, u Dalmatinsku zagoru, dubrovačko zaleđe te u Kaštel Štafiliću, Solinu, Stonu i Trogiru. Angažiranjem zamjena, preraspodjelama radnog vremena, prekovremenim radom i radnim subotama rizik od kašnjenja smanjen je na najmanju moguću mjeru.

Ujedno, zahvaljuju korisnicima na strpljenju i mole za razumijevanje. Navode da vršno opterećenje završava ovaj tjedan, te će se stanje normalizirati u idućih desetak dana.

Pozivaju korisnike da se u slučaju bilo kakvih problema u dostavi obrate njihovoj Službi za korisnike na telefon 072 303 304 ili putem online obrasca.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno