mala

Novo mjesto povoljne kupnje s vrhunskim brendovima i trgovinama pod nazivom „ STOP SHOP“ svečanim je programom otvoreno danas u Kaštel Sućurcu. Nakon cjelodnevnog zabavnog programa uz koncert mladih i talentiranih glazbenika popularnog televizijskog show-a The Voice Alena Đurasa i Stefany Žužić, događanje će zaokružiti specijalni koncert Nine Badrić od 20 sati.

Novosagrađena shopping oaza, prva takva u Dalmaciji proteže se na više od 7 tisuća četvornih metara, a svojim posjetiteljima nudi širok izbor različitih proizvoda  od odjeće, namještaja, kućanskog tekstila, dječje opreme te potrepština za kućne ljubimce. U sklopu STOP SHOP-a na raspolaganju je čak osam velikih trgovina, Spar, Muller, Mana, NKD, Kik, Tedi, Optika Anda i Super ZOO te ugostiteljski lanaca Leggiero bar.

STOP SHOP je maloprodajni lanac jedne od vodećih tvrtki za komercijalne nekretnine u ovom dijelu Europe, korporacije Immofinanz AG sa sjedištem u Austriji, koja broji više od 100 lokacija u deset europskih zemalja, u Hrvatskoj već ima otvorene retail parkove u Osijeku, Valpovu, Ludbregu i Našicama, a danas i u Kaštelima. Jedinstven koncept STOP SHOP-a predstavlja ujedno i alternativu prenatrpanim i nerijetko skupim gradskim trgovačkim centrima, pritom ističući kvalitetne sadržaje, ali i prepoznatljivu privlačnu arhitekturu. Specifičnost STOP SHOP retail parkova jest lociranje u srednje velikim gradovima s ciljem da lokalnom stanovništvu ponude mjesto na kojem mogu pronaći sve što im je potrebno bez potrebe odlaska u velike gradove.

mala

- Pokazala se poslovna prilika da otvorimo centar u Kaštelima u već razvijenoj zoni sa Plodinama i Lidlom, a blizu Marine Kaštela, druge najveće marine na ovom potezu Jadrana. Priča je prepoznala sama sebe, mi smo pokazali interes. Grad je od prvog dana bio susretljiv maksimalno s našom investicijom i jako smo sretni što smo u Kaštelima otvorili svoj prvi STOP SHOP retail park u Dalmaciji - kazao je tijekom otvaranja Joško Piteša, Country Manager Operations za Hrvatsku na kojem su sudjelovali i predstavnik korporacije Immofinanz Dietmar Reindl i gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

Specifičnost STOP SHOP retail parkova jest lociranje u srednje velikim gradovima s ciljem da lokalnom stanovništvu ponude mjesto na kojem mogu pronaći sve što im je potrebno bez potrebe odlaska u velike gradove.

- Očito su Kaštela prepoznata destinacija za trgovačke lance, a nama kao gradu je drago da se otvaraju nova radna mjesta. Ovdje je otvoreno preko stotinu novih radnih mjesta i većinom su zaposleni građani Kaštela i to je ono što nas posebno veseli, jer je svako novo radno mjesto dobrodošlo u Kaštela – kazao je Ivanović.

Otvaranjem STOP SHOP-a Kaštel Sućurac Immofinanz je nastavio niz kontinuiranih ulaganja u razvoj manjih hrvatskih gradova i mjesta, koji traje već nekoliko godina, naglasio je član uprave Immofinanza Dietmar Reindl.

- Koncept STOP SHOP-a na hrvatskom se tržištu prvi put pojavio 2018. godine, a od tada pa sve do danas povratne informacije lokalnih zajednica i stanovništva vrlo su povoljne. Mnogi naši međunarodni maloprodajni zakupci žele se proširiti u Hrvatskoj, a naš STOP SHOP format idealan je za taj rast zahvaljujući veličini gradova te potražnji stanovništva za pristupačnom ponudom u ugodnoj shopping atmosferi – zaključio je Reindl.

Novo trgovačko središte sagrađeno je s ciljem povezivanja domaćih dobavljača i mudrih kupaca koji teže pristupačnosti te otvara priliku za velikim brojem novih radnih mjesta što bi potencijalno moglo rezultirati smanjenjem trenda masovnog iseljavanja u veće gradove.

Foto: Jakov Sučić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno