hren

 

Udruga Glas poduzetnika (UGP) smatra neprimjerenim uvjetovanje potpore za radna mjesta stupnjem procijepljenosti zaposlenih te smatra da se tako diskriminiraju pojedini sektori i tvrtke, priopćio je UGP u petak.

Opširnije...

 

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj u Novom je danu komentirao situaciju u gradu nakon preuzimanja vlasti kao i situaciju s koronavirusom.

Opširnije...

PROŠLO je već deset dana od otvaranja Engleske, a broj slučajeva covida-19 je za sada – još uvijek u padu. Znanstvenici ne znaju je li to je posljedica programa cijepljenja ili je razlog u nečemu drugome.

Opširnije...

Podmirivanje troškova za cilj ima poduzeti dodatne napore u poboljšanju materijalnog statusa obitelji s djecom, navodi se u priopćenju Središnjeg državnog ureda.

Opširnije...

VILI BEROŠ, ministar zdravstva, javio se na Fejsu nakon što je izašla nova korona-karta ECDC-a, na kojoj je hrvatska obala ostala u narančastoj boji, dok je ostatak obojen u zeleno.

Opširnije...

Članica Vladinog Znanstvenog savjeta Andreja Ambriović Ristov gostovala je u Newsroomu gdje je govorila o epidemiološkom stanju u Hrvatskoj, procesu cijepljenja, a objasnila je i kako je moguće da su cjepiva za covid-19 tako brzo razvijena te hoće li nam biti potrebna treća doza cjepiva.

Opširnije...

Ove brojke najbolja su potvrda kako su sve dosadašnje aktivnosti i priprema turističkog sektora za ovu godinu bile kvalitetne i da su to naši gosti prepoznali

Opširnije...

Vlada je u četvrtak usvojila Smjernice ekonomske i fiskalne politike za iduće trogodišnje razdoblje, sukladnu Programu konvergencije, kojima je između ostalog definirano da će iduće godine prihodi državnog proračuna iznositi 158,8 milijardi kuna, dok se rashodi limitiraju na 164,8 milijardi kuna

Opširnije...

Kultni zagrebački radio 101, odlazi u povijest. Vijeće za elektroničke medije danas mu nije produljilo koncesiju.
"Kao najpovoljniji ponuditelj, temeljem provedenog postupka tajnog glasovanja, izabrano je trgovačko društvo TOP RADIO d.o.o. i to sa šest glasova. Jedan glas dobio je ponuditelj ZWEI 01 d.o.o. Navedenom odlukom trgovačkom društvu TOP RADIO d.o.o. dodjeljuje se radijska koncesija na predmetnom području na razdoblje od 15 godina", objavljeno je na stranicama Vijeća. 

Opširnije...

PODIZANJEM posljednjeg, 165. segmenta čelične rasponske konstrukcije Pelješki most je potpuno spojen i proteže se od Komarne na kopnenoj strani do Brijeste na Pelješcu.

Opširnije...

Građani od sutra mogu podignuti svoje covid potvrde i u ljekarnama, objavio je u srijedu Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Opširnije...

Vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom. Evo detalja
U srijedu u 16.40 planulo je u Dolcu Donjem. Gori trava i nisko raslinje površine 10.000 metara.

Opširnije...

"Ponosni smo na naš najveći infrastrukturni projekt u povijesti Republike Hrvatske"
Danas nas očekuje svečanost povodom spajanja Pelješkog mosta u njegovoj punoj duljini od 2,4 kilometra. Na taj projekt je ponosan i Blaženko Boban koji se oglasio preko svog Facebooka.

Opširnije...

 

U Bosni i Hercegovini u srijedu su stupile na snagi izmjene kaznenog zakona te zemlje kojima je propisana kazna do pet godina zatvora za osobe koje niječu ratne zločine i veličaju njihove počinitelje

Opširnije...

 

Minimalnu plaću koja trenutno u Hrvatskoj iznosu 4.250 kuna bruto (oko 550 eura), odnosno 3.400 kuna neto prima više od 52 tisuće radnika. U posljednjih je pet godina rasla više od 36 posto, ali je i dalje među najnižima u Europskoj uniji. U Sloveniji je primjerice zajamčena minimalna plaća oko 940 eura, Irskoj oko 1700, a Luksemburgu 2200 eura. Hrvatska se nalazi na začelju Europske unije, u društvu Bugarske, Mađarske, Rumunjske i Litve.

Opširnije...

Ministar financija Zdravko Marić na sastanku s Nacionalnom udrugom ugostitelja (NUU) u utorak nije prihvatio prijedloge o snižavanju PDV-a na piće i uvažavanje troška rada kao poreznog odbitka, a komentirao je zašto nije udovoljio njihovim zahtjevima.

Opširnije...

Podizanjem zadnjeg, 165. segmenta čelične rasponske konstrukcije Pelješki most bit će u srijedu navečer potpuno spojen od Komarne do Brijeste što označava dugo očekivano povezivanje teritorija Republike Hrvatske, no ostvarenje toga sna i velikog uspjeha nije prošlo ni lako ni bez problema.

Opširnije...

Turistički i sanitarni inspektori najviše su kontrolirali pridržavanje odredbi odluka Stožera civilne zaštite s ciljem sprečavanja zaraze Covidom-19.

Opširnije...

STRAH od novog pandemijskog vala se širi među članovima njemačke vlade. Prvo je glasnogovornica vlade Ulrike Demmer najavila kako se razmišlja o uvođenju novih mjera ako incidencija i dalje nastavi rasti brzinom kojom trenutno raste, a sada je, kako javljaju mediji grupe Funke, i ministar zdravstva Jens Spahn (Kršćansko-demokratska unija CDU) najavio pooštrenje pravila za povratnike s godišnjih odmora, piše Deutsche Welle.

Opširnije...

SNAŽNA eksplozija pogodila je jutros područje njemačkog grada Leverkusena, u kojem se nalazi i kemijski koncern Bayer. Jedna osoba je poginula, 31 je ozlijeđena, petero teško, a četiri osobe su nestale i traje potraga za njima.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij