auschwitz

27. siječnja obilježava se kao Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Dan kada je Crvena armija 27. siječnja 1945. godine oslobodila najveći nacistički koncentracijski logor Auschwitz u Poljskoj Ujedinjeni narodi su, donošenjem Rezolucije o danu sjećanja na holokaust 2005. godine, proglasili danom sjećanja na sve žrtve holokausta.

Opširnije...

corona italija

Italija će od 1. veljače ublažiti restrikcije za sve posjetitelje iz Europske unije, objavilo je u srijedu talijansko ministarstvo zdravlja.

Opširnije...

nato2

NATO je u srijedu poslao Rusiji pisani odgovor na njezine zahtjeve i poručio da se sigurnosna kriza u Europi može riješiti kroz dijalog i diplomaciju.

Opširnije...

covid potvrde2

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) pojasnio je u srijedu dopunjenu odluku o sigurnosnim mjerama u zdravstvu istaknuvši da se njome ne mijenja broj osoba koje su dužne imati covid potvrdu, te da one, kao i do sada, nisu obavezne u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i hitnoj medicini. 

Opširnije...

danska

Danska planira ukinuti sva preostala ograničenja protiv covida-19 sljedeći tjedan, nakon slične najave u Ujedinjenom Kraljevstvu i Nizozemskoj proteklog tjedna, unatoč visokim brojkama zaraženih omikronom u Europi.

Opširnije...

maska ucionica

S obzirom na velik broj učenika u samoizolaciji, Ministarstvo znanosti i obrazovanja razrađuje model ukidanja samoizolacije u školama, po kojemu bi kod kuće ostajali samo zaraženi učenici, dok bi ostali išli u školu uz uvjet da kod kuće redovito provede samotestiranje.

Opširnije...

malenica

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica povlači potez nakon kojega bi trebalo postati nemoguće da se sudski postupci razvlače unedogled, a parnice traju po dva i tri desetljeća, piše današnji Jutarnji list.

Opširnije...

eno gastro

PROMOCIJA ENOGASTRONOMIJE I PODIZANJE KVALITETE TURIZMA
Nakon detaljnog planiranja i dogovaranja, posloženi su termini za ovogodišnje evente namijenjene HoReCa sektoru - ugostiteljima, hotelijerima i njihovim djelatnicima. Organizator Dantes i tim agencije Ricerca Mercato sa svojim vrhunskim govornicima već šestu godinu zaredom ovu vrlo lijepu priču „pričaju” diljem Hrvatske i do sada su „ispričali” tj. organizirali 22 vrlo lijepa eventa u raznim destinacijama kao što su Rijeka, Split, Poreč, Zadar, Vodice, Brtonigla, Zagreb, Šibenik, Makarska, Opatija i Novalja.

Opširnije...

testiranje djeca

Velik broj razreda je sve češće u izolaciji, školom na daljinu nije zadovoljan nitko pa bi uskoro roditelji mogli dobiti brzi test svaki tjedan. Na taj način, djeca više ne bi morala u samoizolaciju.

Opširnije...

covid potvrda

EUROPSKO vijeće danas je usvojilo preporuku o koordiniranom pristupu za olakšavanje sigurnog, slobodnog kretanja tijekom pandemije covida-19. 

Opširnije...

drzavne nekretnine

Frka oko stana Zvonimira Frke Petešića u centru Zagreba otvorila je Pandorinu kutiju o poslovanju tvrtke Državne nekretnine. Bivša zaposlenica kaže da je dobila otkaz jer je ukazivala na nepravilnosti u toj firmi.

Opširnije...

biden

Čelnici zapadnih zemalja u utorak su pojačali pripreme za moguću rusku vojnu akciju u Ukrajini, dok se odvijaju pregovori o zalihama energenata, a američki predsjednik Joe Biden prijeti da će razmotriti uvođenje izravnih sankcija ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Opširnije...

 

plenkvic n1

U središnjici HDZ-a održana je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a nakon koje je medijima izjavu dao predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

Opširnije...

covid potvrde2

Hrvatska je u utorak na sastanku Vijeća za opće poslove EU-a predložila da se kao dokaz o preboljenju covida-19 priznaje rezultat testiranja brzim antigenskim testom te da potvrde o preboljenju vrijede jednako kao i potvrde o cijepljenju, to jest 270 dana, izjavila je državna tajnica u ministarstvu vanjskih poslova Andreja Metelko Zgombić.

Opširnije...

milanovic10

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je danas Kraš prehrambenu industriju prigodom 110. obljetnice tvrtke. Nakon obilaska pogona Kraša, predsjednik je odgovarao na pitanja novinara. Iskoristio je priliku da pošalje jasnu poruku da Hrvatska neće imati veze s mogućom eskalacijom sukoba Ukrajine i Rusije.

Opširnije...

korupcija

Hrvatska već treću godinu zaredom stagnira po broju bodova na Indeksu percepcije korupcije Transparency Internationala (TI), navodi se u godišnjem izvješću svjetske organizacije za borbu protiv korupcije.

Opširnije...

djeca skola

U prva tri tjedna ove godine zaraženo je 25.000 djece, a toliko zaražene djece imali smo od siječnja do listopada lani, piše danas Večernji list.

Opširnije...

rimac

Novo veliko startup iznenađenje iz Hrvatske zove se Codemap, piše danas Jutarnji list, navodeći da je u tu tvrtku uložio inovator Mate Rimac, finacijaš Tomislav Matić i fond SQ Capital.

Opširnije...

staza trogir

Trogirani i njihovi gosti ovog će se ljeta, ako sve bude išlo po planu, voziti biciklom uz more po novoobnovljenoj šetnici.

Opširnije...

pravobraniteljica

"TRIBA ga dočekati pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone, nitko toliko nije ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik", napisao je 72-godišnji Mladen Ćustić iz Briševa kod Zadra u četvrtak u komentaru na Facebooku o najavi posjeta premijera Andreja Plenkovića Zadarskoj županiji u petak.

Opširnije...

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada