hren

Pripadnici Hravtske ratne moranrice sudjelovali su u akciji pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije "Boranka" na Mosoru

Oko 250 volontera okupilo se u subotu na Korešnici kod Splita, u petoj ovogodišnjoj Boranki - akciji pošumljavanja opožarenih područja, a pridružilo im se i 30-tak predstavnika Ravnateljstva civilne zaštite na čelu ravnateljem Damirom Trutom.

Opširnije...

blago zadro bista

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i podno spomen poprsja na Trpinjskoj cesti u subotu je obilježena 30. obljetnica pogibije general-bojnika Blage Zadre, ratnog zapovjednika obrane toga dijela Vukovara.

Opširnije...

kopanje kontejner

Stopa rizika od siromaštva u Hrvatskoj lani je iznosila 18,3 posto, osoba u riziku od siromaštva bilo je 23,2 posto, a u teškoj materijalnoj deprivaciji bilo ih je 6,9 posto, upozorili su Nezavisni Hrvatski sindikati u povodu 17. listopada - Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva. 

Opširnije...

milanovic crikvenica

RH Zoran Milanović otvorio je u subotu u Crikvenici 25. državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, na kojem će se u pet sportova natjecati oko 500 sudionika.

Opširnije...

inflacija

U razdoblju od siječnja do kraja rujna prosječna stopa inflacije dosegnula je 1,8 posto, a polovina pritiska došla je iz kategorije prijevoza. I cijene hrane nastavile su započeti rast iz srpnja.

Opširnije...

kapetan dragan

Osuđeni ratni zločinac zvan Kapetan Dragan traži u središtu Beograda pomilovanje za čovjeka koji je ubio srbijanskog premijera.

Opširnije...

cjepivo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je najnovije preporuke za primjenu treće i docjepne (tzv. booster) doze cjepiva protiv bolesti COVID-19. 

Opširnije...

potres novo

Danas je u Petrinji opet zabilježen slab potres.

Opširnije...

dobronic

Vrhovni sud u petak je dobio novog predsjednika. Sabor je na tu dužnost izabrao Radovana Dobronića. Za Dobronićev izbor glasovalo je 120 zastupnika, tri su bila protiv. Prisegnut će u ponedjeljak, najavio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. 

Opširnije...

odbor za ustav

Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav zaključio je u petak da su sjednice Odbora za medija na kojima se odlučivalo hoće li Robert Šveb biti kandidat za glavnog ravnatelja HRT-a. bile neregularne te da se mora sazvati nova. 

Opširnije...

gabricevic

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević u petak je, u povodu Međunarodnog dana siromaštva 17. listopada, upozorio da više od 600.000 umirovljenika prima mirovinu ispod granice siromaštva, a udio prosječne mirovine u prosječnoj plaći nikad nije bio niži te iznosi 35,9 posto. 

Opširnije...

bankaU većini hrvatskih banaka u protekle dvije godine podignute su neke od brojnih naknada vezanih uz vođenje računa, online bankarstvo, kreditne transfere, trajne naloge, kartične usluge i sl. Usporedili smo bankarske naknade za najčešće korištene pojedinačne usluge u sedam najvećih banaka. 

Opširnije...

raspudic sabor 900x506U Hrvatskom saboru održana je rasprava o izboru za glavnog ravnatelja HRT. Rasprava je bila prilično burna. 

Opširnije...

 euri2

Prema podacima FINA-e i na temelju njih napravljene analize, lani je po stanovniku najviše povukao iz EU fondova Grad Beli Manastir, pa Novalja, Supetar, Đurđevac, Opuzen… Najveći udjel povučenog novca imali su gradovi Rijeka, Zadar, Slavonski Brod, Osijek, Beli Manastir… Po trendu rasta povučenog novca u četiri godine predvode opet Zadar, Rijeka, Slavonski Brod, Beli Manastir, Osijek…, a u postocima najveći su rast imali gradovi Solin, Vukovar, Ivanec, Donji Miholjac…

Opširnije...

samopopisivanje

Državni zavod za statistiku odlučio je do 29. listopada produljiti provedbu druge faze popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj - Popis 2021.

Opširnije...

karta ecdc

Na novoj karti zaraza covidom-19 Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavljenoj u četvrtak, Hrvatska ostaje nepromijenjena - Zagreb je tamno crven, a ostale županije su crvene.

Opširnije...

globus maska

Neke zemlje čini se da su vidjele najgore od koronavirusa i ukinule su u međuvremenu mnoga ograničenja, pa ipak vijesti o pandemiji još uvijek mogu "pokvariti čovjekovo raspoloženje" u samo nekoliko minuta, tvrde britanski i kanadski znanstvenici.

Opširnije...

kbc prosvjed

Dobra, neslužbena vijest, je da će se u ovaj četvrtak na posao vratiti njih četvero.
U čekaonici bolnice, kojoj gravitira pola milijuna ljudi, ispred vrata ortopeda na Križinama u srijedu ujutro vladala je prava nirvana. Rijetko tko uđe ili izađe. Uglavnom nitko ništa ne pita niti govori. Gužve, zaključili ste, nema. Naručene pacijente pregledavao je samo jedan liječnik. Na troje drugih vrata nitko nije ni kucao.

Opširnije...

capak

Capak je kazao da računaju da bi u drugoj polovici desetog mjeseca brojke zaraženih mogle početi padati.

Opširnije...

vrhovni sud

Vrhovni sud u srijedu je djelomično potvrdio presudu iz ponovljenog postupka u slučaju Fimi media pa će HDZ zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki morati platiti 3,5 milijuna kuna kazne, dok je bivšem premijeru Ivi Sanaderu kazna s osam smanjena na sedam godina zatvora.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij