hren

Brnjac je kazala kako vjeruje da smo ispunili sve preduvjete kako bi turisti prepoznali Hrvatsku kao sigurnu za odmor.
Turistička sezona mogla bi biti bolja od lanjske, kazala je u razgovoru za subotnji Večernji list ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Opširnije...

AKO naručujete male pošiljke iz Kine vrijednosti do 160 kuna, od 1. srpnja plaćat ćete ih 25 posto više. Naime, od tog datuma na sve pošiljke iz trećih zemalja, što uključuje i Kinu, plaćat će se porez na dodanu vrijednosti (PDV), koji u Hrvatskoj iznosi 25%.

Opširnije...

APN je u petak, sukladno najavama, objavio oglas o prestanku subvencioniranja stambenih kredita, po kojem će se zahtjevi za subvencije u ovom krugu zaprimati do 14. svibnja do 16 sati, a resorno ministarstvo je pozvalo sve zainteresirane da požure s predajom dokumentacije.

Opširnije...

Iako je pandemija već drugu godinu tradicionalnu proslavu svetog Dujma uvelike osiromašila čini se da Splićanke i Splićani nisu ni ove godine propustili napraviti đir splitskom Rivom. Za razliku od prošlogodišnjeg blagdana svetog Duje kada smo bili u potpunom ‘lockdownu’, ovaj put mjere su nešto blaže, pa je centar grada bio prepun ljudi.

Opširnije...

Iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u petak su, vezano uz najavu ograničenja rada trgovina nedjeljom, kazali da trgovci nemaju ujedinjen stav o tome, ali svi smatraju da pandemija nije dobar trenutak za zabrane rada u bilo kojem smislu, jer se trgovina još oporavlja od zatvaranja i pada prodaje.

Opširnije...

U petak je u Hrvatskoj zaraženo još 1435 osoba. Preminule su 33 oboljele osobe. Nacionalni stožer održao je press konferenciju.

Opširnije...

Britanci su u četvrtak glasali na lokalnim izborima presudnim za premijera Borisa Johnsona i za budućnost Škotske, gdje se pristaše neovisnosti nadaju jasnoj pobjedi koja će im utrti put prema novom referendumu o samoodređenju. Birališta su se zatvorila u 23.00 sata po srednjoeuropskom vremenu označivši početak brojenja glasova koje bi ipak moglo potrajati zbog restrikcija u vezi s pandemijom. Rezultati se očekuju u petak i tijekom vikenda.

Opširnije...

“Pacijenti u Europi i diljem svijeta trebaju imati pristup prvoklasnim lijekovima protiv covida-19, stoga smo odredili tri vrlo jasna cilja: do listopada ćemo razviti i odobriti tri nova i učinkovita lijeka protiv covida-19 koji potencijalno mogu promijeniti tijek bolesti”, navela je povjerenica.

Opširnije...

Cijene hrane u svijetu porasle su u travnju na najvišu razinu od svibnja 2014. godine, potaknute poskupljenjem šećera, objavila je u četvrtak agencija Ujedinjenih naroda za hranu FAO.

Opširnije...

Predsjednik Vlade Andrej Planković kazao je nakon sastanka vladajuće većine da je njihov stav jasan - da neće podržati Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda. Vladajući su razgovarali i o radu nedjeljom.

Opširnije...

U Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu danas se drugom dozom cijepe studenti medicine i stomatologije.
Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak te njegova pomoćnica Ivana Pavić Šimetin stigli su u Školu narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu gdje se danas drugom dozom AstraZenece cijepe studenti medicine i stomatologije.

Opširnije...

Zbog nedoumica pri primjeni članka 14. stavka 2. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, u dijelu koji se tiče ugostiteljskih objekata na pomorskom dobru, iz Ministarstva turizma i sporta RH pojasnili su uvjete pod kojima jedinice lokalne samouprave mogu izdati rješenje o ispunjavanju minimalnih uvjeta za beach bar koji se nalazi na plaži, odnosno za objekt brze prehrane ili slastičarnice u kiosku smještenom na pomorskom dobru iako su ti objekti udaljeni manje od 100 metara od postojećih ugostiteljskih objekata iste namjene smještenih u građevini.

Opširnije...

Iako je cijena slanja paketa ista, Pošta odobrava popust korisnicima koji koriste standardizirane kutije kupljene u Pošti ili iz nekog drugog izvora.
Cijena slanja paketa ostala je ista za sve korisnike koji koriste standardiziranu ambalažu, bilo da se radi o brendiranim kutijama HP-a ili onih u vlasništvu građana, kazali su nam iz Hrvatske pošte na upit da nam pojasne spekulacije da bi slanje paketa u vlastitoj kutiji moglo biti i duplo skuplje od onog ako se šalje u standardiziranoj kutiji HP-a. 

Opširnije...

Splitsko-makarska nadbiskupija, grad Split i župa Uznesenja BDM slave svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Dujma 7. svibnja. Za svečanu proslavu vjernici se pripremaju devetnicom od 28. travnja do 6. svibnja, koja se u splitskoj prvostolnici svečano slavi sv. misom u 18 sati, koju predvode kanonici Prvostolnog kaptola uz izravni prijenos na YouTube kanalu Splitsko-makarske nadbiskupije. Za vrijeme mise pjeva samo nekoliko pjevača katedralnog zbora.

Opširnije...

VEĆ od naredne subote bi cijepljeni građani u Njemačkoj mogli biti izuzeti od određenih mjera protiv pandemije, pod uvjetom da oba doma nacionalnog parlamenta (Bundestag i Bundesrat), kao što se očekuje, podrže prijedlog kabineta Angele Merkel, piše Deutsche Welle.

Opširnije...

Ceh ugostitelja Hrvatske obrtničke komore (HOK) u srijedu je poručio da samo dugoročna potpora svih razina vlasti jamči opstanak ugostiteljstva te zatražio da se nastavi s potporama za očuvanje radnih mjesta i naknadom fiksnih troškova sve dok bilježe pad prihoda i dok ne budu mogli poslovati u punom kapacitetu.

Opširnije...

Udruga Glas poduzetnika poslala je otvoreno pismo ministru Božinoviću od kojeg su zatražili pokretanje gospodarstva nakon više od godinu dana s obzirom na to da je gospodin Capak kazao kako je završen treći val pandemije.

Opširnije...

 

Za Hrvatsku je stanje na južnim granicama jasno - poluotok Prevlaka je hrvatski, a oko crte razgraničenja na moru treba se dogovoriti i to ili bilateralno ili na Međunarodnom sudu u Haagu

Opširnije...

Pelješki most brzo ulazi u fazu svog konačnog spajanja. Preostaje samo montirati još 24 elementa rasposnke konstrukcije, koje trebaju doći iz Kine tijekom svibnja. 

Opširnije...

Više od 150 milijuna doza cjepiva do sada je primijenjeno i četvrtina Europljana primila je barem jednu dozu cjepiva, objavila je u utorak predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.
“Cijepljenje se ubrzava u Europi. Upravo smo premašili 150 milijuna iskorištenih doza. Imat ćemo u srpnju dovoljno cjepiva za 70 posto odraslog stanovništva EU-a”, objavila je na Twitteru von der Leyen.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij