Prema zadnjim informacijama iz Hrvatske vatrogasne zajednice, diljem obale, u zaleđu kao i na otocima vatrogasci se već danima bore s vatrenim stihijama. Neki od požara su pod kontrolom, a neki su i ugašeni, no i dalje je znatan broj aktivnih požarišta.

- Prema izvanrednom izvješću Vatrogasnog operativnog središta, u 9.53 sati  je zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora na lokaciji Biokovo, zaseok Šošići. Požar je izbio na teško pristupačnom terenu. Na intervenciju gašenja požara upućeno je oko 40 vatrogasaca sa 13 vozila te jedan protupožarni zrakoplov Canadair.

Izbio je požar i na teško pristupačnom terenu kod hidroelektrane Vinodol u mjestu Tribalj u Primorsko-goranskoj županiji. Vatrogasci su na požarištu i trenutno nema ugroze za objekte.

Požar raslinja na otvorenom prostoru na području Suknovca kod Oklaja i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija, hrastova i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 370 ha, a u njegovu gašenju su sudjelovali vatrogasci iz DVIP Šibenik i DVD Knin.

Tijekom jučerašnjeg dana gasila su se i dva požara na otocima. Požar otvorenoga prostora na otoku Hvaru na lokaciji Stari Grad (Rudina), za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 18. kolovoza, pod nadzorom je gasitelja. Tijekom dana i noći radilo se na daljnjoj sanaciji požarišta gdje je angažirano 20 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila.

Na otoku Braču na lokaciji Novo Selo požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 2 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su ukupno 42 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Milna, Selca, Pučišća, Bol i Supetar te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji se nalazio na protupožarnom izviđanju te je preusmjeren na ovo požarište. Požar je lokaliziran u 15:40 sati.

Požar koji je u Zadarskoj županiji izbio jučer popodne na lokaciji Gornje Raštane zahvatio je travu, nisko raslinje i smriku na površini od 40 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 36 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz DVIP Zadar, JVP Biograd na moru i JVP Zadar, DVD-a: Sveti Filip i Jakov, Biograd na Moru, Sv. Mihovil – Galovac, Sukošan, Polača, Zadar i VZ Zadarske županije. Kao ispomoć vatrogascima u gašenju požara sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Požar je lokaliziran u 17:30 sati.

Ugašen je požar koji je jučer izbio na lokaciji Cere – Barišini (Žminj) koji je zahvatio travu i nisko raslinje na površini od 5 ha, a na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 18 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Rovinj i DVD Žminj.

S obzirom da je i dalje povećan broj požara apeliramo na građane da se ponašaju odgovorno, a ukoliko primijete dim ili vatru da kontaktiraju Centar 112 ili vatrogasce na broj 193 – stoji u vatrogasnim priopćenjima.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij