pusd

Tomislav Šoljić nestao je nakon obračuna u Kaštelima prošle godine.
Velika akcija USKOK-a i policije na hvatanju 40-ak pripadnika zločinačke organizacije koji se terete za porezne prevare i štetu od 50-ak milijuna kuna provodi se na zagrebačkom i dubrovačkom području, no većina je osumnjičenika, čini se, sa splitskog područja. 

Među njima je navodno i Tomislav Šoljić, čovjek kojeg od lipnja prošle godine traže zbog ubojstva Marija Boljata Pajkića u obračunu u Kaštelima. 

Šoljić je u bijegu i za njim je raspisana tjeralica, no do sada je bio nedostupan tijelima progona. Zanimanje istražitelja u ovom postupku vezana je uz njegovu tvrtku u Zagrebu, koja je, čini se, također bila povezana s aferom. 

Uhićeni su vlasnici još nekoliko tvrtki. Neki među njima su bili samo formalni vlasnici i nisu zapravo imali saznanja o platnom prometu koji se vršio preko njihovih računa, dok su neki vlasnici tvrtki koje posluju niz godina. U većini slučajeva radilo se o izdavanju fiktivnih računa koji su se koristili za odbitak pretporeza premda roba nije bila stvarno isporučena. 

Uhićenja su uslijedila nakon što su osumnjičenici bili pod nadzorom duže vrijeme, pretpostavlja se da su snimani njihovi razgovori.

Izvor: Dalmatinski portal


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij