prava

Hrvatska će sutra proslaviti 30 godina od međunarodnog priznanja. Uoči velike obljetnice pučka pravobraniteljica i zagrebački Pravni fakultet organizirali su konferenciju "30 godina ljudskih prava u Hrvatskoj". 

Kako je istaknula pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter, najveći su problemi s kojima se građani i dalje susreću - pristup pravosuđu, dugotrajnost sudskih postupaka, uvjeti u zatvorskom sustavu, prenapučenost zatvora i zaštita zviždača.

- Prošle godine pravo na zdravlje i zdravstvo bilo nam je najviše u fokusu. U odnosu na to područje dobili smo i najveći broj pritužbi i to će svakako biti jedna od ključnih tema u izvješću koje pripremamo za prošlu godinu za Hrvatski sabor, rekla je Šimonović Einwalter.

- Podsjetio bih da je Vlada nedavno osnovala i Savjet za ljudska prava, koji se nadam i očekujem da ćemo konstituirati do kraja ovoga mjeseca. To će pokazati daljnju posvećenost ove vlade u ovom mandatu zaštiti ljudskih prava, rekao je Boris Milošević, potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava.

Izvor: HRT


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada