hren

U organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja i ove godine se po 26. put odvija Edukativna muzejska akcija pod nazivom Iz/Van/Red/No! koja traje od 30. travnja do 30. lipnja 2021. godine. U akciji sudjeluje 65 muzejskih i srodnih ustanova iz 38 hrvatskih gradova i naselja, među kojima je i Muzej grada Kaštela koji je pripremio novi projekt pod nazivom „Kambelovska ljubavna priča - Mihovil Cambi i njegova Karmela“.

Opširnije...

Unatoč što većina učenika nastavu prati online, u osnovnoj školi Prof. Filipa Lukasa u Kaštel Starom, Dan škole, koji je ujedno i datum rođenja profesora Filipa Lukasa, obilježili su nizom aktivnosti učenika i djelatnika.

Opširnije...

PRIČA O SADAŠNJEM TRENUTKU
Iako nova knjiga „Lockdown“  kaštelanskog pisca Josipa Budiše, nedavno izašla iz tiska, kako joj i naslov  kaže, za glavnu temu ima pandemiju koronavirusa, to je knjiga koju će rado pročitati mnogi, jer osim promišljanja o pandemiji donosi i cijeli niz svima poznatih sudbinskih situacija iz svakodnevnog života malih ljudi,

Opširnije...

U dvorištu dječjeg vrtića Mendula u Kaštel Kambelovcu u petak su tijekom prijepodneva članovi Kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula  posjetili svoje vršnjake kako bi se svi zajedno družili i uživali u predstavi. Time su članovi kazališta uz voditeljicu Ljiljanu Garbati kroz predstavu pokušali dočarati svu ljepotu maštovite priče koja vodi u zvjezdano nebo i čarobni svijet mudrih Mjesečevih priča.

Opširnije...

Noć knjige u Gradskoj knjižnici Kaštela održat će se danas u virtualnom obliku na mrežnoj stranici GKK i na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela. Pripremili su brojne programe za djecu i za odrasle, pa će tako djeca moći pogledati kratku predstavu Sretna vam Noć knjige i poslušati bajke I. B. Mažuranić u izvedbi Kazališta Prijatelj.

Opširnije...

Gradska knjižnica Kaštela povodom Noći knjige koja će se održati u petak 23. travnja na temu Ljekovita moć knjige raspisuje natječaj Moja najdraža slikovnica/knjiga/najdraži lik – ljekovita moć knjige.

Opširnije...

DONOSIMO VAM EMISIJE NEKADAŠNJE TV ZAGREB POSVEĆENE GLAZBI U „DONJIN SELIMA“
Danas u doba interneta kada nam je sve na dlanu, lijepo je vratiti se makar na kratko u neka prošla vremana kada je život izgledao malo drugačije i „vrtio se“ oko drugih stvari, a ne samo onih materijalnih kao sada te se prisjetiti kako su Kaštela, ali i pojedini naši sugrađani nekad izgledali.

Opširnije...

MEĐUNARODNI LOVESTOCK 2021
Prva dva izdanja kaštelanskog festivala ljubavi očarala su mnogobrojnu publiku te izvođače koji su se u samim superlativima izrazili o kvaliteti i atmosferi festivala, ljepotama Kaštela, kao i prihvaćenosti od strane domaćina. Prve dvije godine donijele su mnoštvo pozitivnih noviteta od kojih su se posebno istaknuli prošlogodišnji spektakularni nastupi grupa Kries i M.O.R.T. na glavnoj pozornici u Novom parku.

Opširnije...

Prvog dana travnja u Gradskoj knjižnici u Kaštel Sućurcu, službeno je otvorena izložba slika „Ecco Homo“ sinjskog umjetnika Mira Čugure, a svi zainteresirani mogu je vidjeti svakim radnim danom, u vremenu od 8 do 19.30 sati, do početka svibnja.

Opširnije...

ROK DO 23. TRAVNJA
Grad Kaštela će u lipnju, srpnju i kolovozu 2021. godine organizirati Kaštelansko kulturno ljeto ukoliko to bude dozvoljavala epidemiološka situacija. Kako bi osigurao kvalitetne glazbene, dramske, plesne, izložbene i druge sadržaje u okviru kulturnog programa, koji su od javnog interesa za građane Kaštela te obogaćuju turističku ponudu, Grad Kaštela objavljuje Javni poziv za predlaganje projekata za Kaštelansko kulturno ljeto 2021. i ovim putem poziva zainteresirane da dostave svoje prijedloge.

Opširnije...

Portal grada Kaštela u suradnji sa Kaštelanskim kazalištem i autorom predstave Robertom Marićem donosi vam sat i pol smijeha i druženja sa zanimljivim likovima najgledanijeg i najnagrađivanijeg kaštelanskog kazališnog ostvarenja.

Opširnije...

U novoj emisiji Zdravi i veseli bili Gradske knjižnice Kaštela, ravnateljica Renata Dobrić ugostila je Zorana Perana, poznatog autora maketa kaštelanskih utvrda.

Opširnije...

KREATIVA KOJA SE NAGRAĐUJE
U organizaciji Hrvatske zajednice županija od danas je ponovno otvoren foto natječaj „Volim svoju županiju“. U dva tjedna, koliko će trajati, profesionalni i amaterski fotografi moći će poslati svoje radove koji će u konačnici ući u postav izložbe „Volim svoju županiju 2021.“

Opširnije...

Proteklog je četvrtka u ambijentu dvorca Vitturi otvorena izložba crteža Gabrijela Jurkića iz fundusa Franjevačkog muzeja i galerije Gorica u Livnu. Kaštelani će imati prilike ovu izložbu pogledati tijekom slijedeća tri tjedna.
Na izložbi koju je postavila i priredila kustosica i muzejska savjetnica MGK Mirela Vujević Duvnjak predstavljen je dio fundusa zbirke od oko 6000 crteža, studija i skica Gabriela Jurkića iz Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livno.

Opširnije...

Završen je sedmi po redu literarno-likovno-filmski natječaj GKK na temu Kaštela Kaštelanske štorije 2021. Zbog trenutnih okolnosti, Gradska knjižnica Kaštela je odlučila odgoditi tradicionalnu završnu svečanost s dodjelom nagrada i priznanja te javnom izvedbom najuspjelijih radova. O novom terminu će svi autori biti na vrijeme obaviješteni.

Opširnije...

Izložbom "Umjetnik – crta – posvećenje" u Muzeju grada Kaštela u polivalentnoj dvorani kaštela Vitturi   predstavit će se dio fundusa zbirke od oko 6000 crteža, studija i skica Gabriela Jurkića iz Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livno. Izložba će se otvoriti u četvrtak, 4. ožujka u 12 sati.

Opširnije...

Jedna od manifestacija, koja je već godinama svojevrsni uvod u proslavu Dana grada Kaštela, projekt je osnovnih škola Bijaći i Kneza Trpimira „Sačuvajmo Bijaće u 21. stoljeću“ . Manifestacija dječjeg znanja i stvaralaštva tako se održala i ovog četvrtka na povijesnom lokalitetu Bijaći, a na taj način učenici i djelatnici obilježavaju i dan svojih škola.

Opširnije...

Na temelju bodovne liste koju je, prema pristiglim prijavama, sastavilo Kulturno vijeće te posebne provjere kvalitete programa i projekata iz područja kulture, od strane Upravnog odjela za društvene djelatnosti, koje su udruge i ustanove prijavile na javni poziv Grada, utvrđena je raspodjela financijskih sredstava po programima i projektima.

Opširnije...

Unatoč što je pandemija koronavirusa do sada smanjila ili čak ugasila održavanja pojedinih kulturnih manifestacija ili realizacije pojedinih projekata, na javni poziv Grada Kaštela za podnošenje prijava za sufinanciranje programa i projekata u kulturi za ovu godinu, javio se veći broj udruga, organizacija i ustanova, a ovih dana Kulturno vijeće ocijenilo je pristigle programe te sastavilo bodovnu listu.

Opširnije...

Udruga Sensoria poziva sve polaznike Glazbene škole Josipa Hatzea osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se prijave za korištenje besplatnih termina snimanja svog instrumenta u okviru pilot programa “Classica Transforma”.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij