hren

VEČER KLASIČNE GLAZBE U SKLOPU KAŠTELANSKOG KULTURNOG LJETA
Ljubitelji klasične glazbe, sinoć su u Lukšiću, u vrtu kaštela Rušinac, uživali u koncertu Dua Diviant. Antonija Škorput Slišković na gitari i Ivana Bandalo na klarinetu izvele su niz skladbi i pokazale publici kako zvuči njihov glazbeni spoj. Sjedalice su bile popunjene do posljednjeg predviđenog mjesta, a okupljeni su ih za izvedbu nagradili srdačnim aplauzom.

Opširnije...

PLOD SURADNJE KAŠTELANSKOG I SPLITSKOG MUZEJA
U organizaciji Muzeja grada Kaštela i Muzeja grada Splita, u prostoru dvorca Vitturi, postavljena je izložba djela poznatog slikara Emanuela Vidovića, pod nazivom ''Izbor djela iz fundusa Galerije Emanuel Vidović''. Svečano otvaranje izložbe, odvilo se ovoga utorka, a izložba će se moći pogledati do sredine kolovoza.  Autorica izložbe je Nela Žižić, kustosica splitskog muzeja, a katalog koji prati izložbu uredila je Mirela Vujević Duvnjak, kustosica kaštelanskog muzeja. Grad Kaštela i Ministarstvo kulture su pokrovitelji izložbe koja je realizirana zajedničkim angažmanom djelatnika i ravnatelja oba muzeja.

Opširnije...

Ženska klapa Štorija održala je svoj ovogodišnji koncert na brcu u Kaštel Kambelovcu, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta. Tradicionalnim repertoarom i modernim obradama kao što su pjesme "Vratio sam se živote" i "Do posljednjeg daha" članice klape počastili su publiku. I ove večeri vidjeli smo kako klapa svojim radom i pod vodstvom maestra Jurice Karuze te osvojenim nagradama redovito potvrđuje svoju kvalitetu.

Opširnije...

U župnoj crkvi svetog Jeronima u Kaštel Gomilici održana je nastup dua orguljašice Josipe Leko i oboista Darija Golčića. Festival je organizirala Udruga sv. Jeronim pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, grada Kaštela, TZ grada Kaštela, Župe sv. Jeronima i Splitsko-dalmatinske županije. Veliki broj publike se okupio kako bi poslušao zajednički nastup dvoje profesionalnih glazbenika. Osim dua, održani su i njihovi solo nastupi.

Opširnije...

Najmlađi Kaštelani, ali i cijeli niz roditelja, baka i djedova, u nedjelju navečer popratili su sa zanimanje priču o jednom medvjedu, koju su im ispričali glumci kazališne družine Smješko, na pozornici botaničkog vrta škole Ostrog u Kaštel Lukšiću.

Opširnije...

Četvrte Glazbene večeri kod sv. Jeronima nastavljaju se ovog ponedjeljka, 26. srpnja koncertom u župnoj crkvi svetog Jeronima u Kaštel Gomilici gdje nastupa duo kojeg čine Josipa Leko za orguljama i  Dario Golčić koji će svirati obou.

Opširnije...

KLAPSKA VEČER KOD SV. MIHOVILA
Kad ste gotovo 35 godina prisutni na estradnoj sceni, sve te godine, usudili bi se kazati, alfa i omega ste klapskog  pjevanja, a k tomu ste još iz Kaštela. E onda je to i više nego dovoljan razlog da vam se posveti cijela jedna večer.

Opširnije...

Predstava je  nastala na predlošku knjige “Nemaš pojma, Grizlijane!”, jednog od omiljenih lektirnih naslova, te je ujedno i jedan od najpopularnijih naslova poznate spisateljice A. Đokić-Pongrašić.

Opširnije...

Sinoć je u Novom parku u Kaštel Lukšiću u organizaciji grada Kaštela u sklopu programa Kaštelanskog kulturnog ljeta održana show-predstava Cabaret a la carte u izvedbi umjetničke organizacije Naturščik. Pjesma, glazba, ples i humor koju su ove večeri prezentirali mladi umjetnici oduševili su publiku koja je popunila sva predviđena mjesta u publici, a park se ove večeri pretvorio u mjesto nostalgije primjereno pozornicama Pariza, Broadwaya ili Berlina koje je za sva vremena ovjekovječila sjajna Liza Minnelli u filmu Cabaret iz 1972. godine.

Opširnije...

U Baletnoj školi u Kaštel Kambelovcu održan je koncert flaute i klavira u izvedbi Nikoline Milardović i Domagoja Guščića. Ovaj dvojac publici je pripremio tri zajedničke izvedbe i dvije solo izvedbe.

Opširnije...

Ovog utorka je u Galeriji Bratske kuće u Grohotama na otoku Šolti otvorena izložba “Nero mare” kaštelanske multidisciplinarne umjetnice Nataše Pavlov. Riječ je o snažnih devet slika mora kakvim ga je Nataša stvorila, a radi se o izuzetnoj i senzibilnoj, nadarenoj umjetnici.

Opširnije...

NAJAVILI STUDIJSKI ALBUM
U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta sinoć je na oduševljenje publike tradicionalni koncert održala klapa Kampaneli iz Donjih Kaštela uz svoje goste, žensku klapu Kurjože iz Podstrane. Da je publika bila zadovoljna vidjelo se po dugotrajnom pljesku kojim su nagradili izvedbe pjesama, koje su tu večer bile melem za dušu nakon dugo vremena, jer je publika više od godinu dana bez klapsih koncerata na koja su navikli.

Opširnije...

U školskom botaničkom vrtu Osnovne škole  u Lukšiću, održala se predstava za djecu naziva: Avijonko se ženi. Kazališnu predstavu autora Miljenka Muršića  izveli su članovi kazališta Scena Gorica, pod pokroviteljstvom Grada Kaštela.

Opširnije...

Iz Turističke zajednice grada Kaštela obavještavaju građane da se koncert povodom Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja koji bio predviđen 3. kolovoza, utorak, u 21 sat ispred crkve u Kaštel Starom, neće održati. Tim povodom trebali su nastupiti: simfonijski orkestar HV-a, klapa HRM Sveti Juraj i gosti.

Opširnije...

Povodom otkazanog koncerta Hrvatskog gudačkog kvarteta koji se prošlog petka trebao dogoditi u sklopu programa Večeri kod sv. Jeronima, pismom nam se javio član kvarteta, Martin Draušnik, pojašnjavajući razloge otkazivanja koncerta. Pismo donosimo u cijelosti...

Opširnije...

ODRŽAN SLAVLJENIČKI TIMBAR
KUD Karol Wojtyla slavi petnaest godina djelovanja, a sinoć su svoje slavlje uveličali izvedbom igrokaza''Eko Šeprtlje'' i ''Grozni Grga'' svojih članova  , ali i gostujućom predstavom Gradskog kazališta mladih iz Viteza ''Pidžama za šestero''. Predstave su odigrane na pozornici ispred Glazbene škole u Kaštel Kambelovcu, na zadovoljstvo velike i male publike.

Opširnije...

U školskom botaničkom vrtu Osnovne škole Ostrog u Kaštel Lukšiću u ponedjeljka, 19. srpnja u 20 sati na rasporedu je predstava za djecu Avijonko se ženi. Riječ je o kazališnoj predstavi u izvedbi Gradskog kazališta Scena Gorica, u organizaciji Grada Kaštela. Ulaz je slobodan.

Opširnije...

AMBIJENTALNI TEATAR SKLOPU KULTURNOG LJETA
Ljubitelji kazališta sinoć su u Kaštel Sućurcu, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, na prirodnoj sceni u Gospojskoj štradi, uživali u melodrami ''Ženici'', autora Ilije Zovka, u režiji i izvedbi Ivana Baranovića i Pere Eranovića. Glumački duo je, preko svojih likova, publici prenio životnu dramu dvaju pojedinaca i njihovih obitelji, s veselim i tužnim poglavljima. Za svoju uvjerljivu izvedbu i glumačku igru iz gledališta su nagrađeni dugim aplauzom.

Opširnije...

Četvrte Glazbene večeri kod svetog Jeronima nastavljaju se u petak, 16. srpnja u 21 sat koncertom Hrvatskog gudačkog kvarteta koji će se održati u staroj crkvici sv. Jeronima u Kaštel Gomilici. Zbog ograničenog broja mjesta, koncert će se za publiku izvan crkvice emitirati putem video projekcije. Ulaz je slobodan.

Opširnije...

U Podvorju u Kaštel Sućurcu u četvrtak, 15. srpnja u 21 sat bit će uprizorena melodramska duodrama Ženici u izvedbi splitske kazališne družine Ritam igre. Autor je Ilija Zovko u režiji i izvedbi Ivana Baranovića i Pere Eranovića.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij