hren

DONOSIMO VAM EMISIJE NEKADAŠNJE TV ZAGREB POSVEĆENE GLAZBI U „DONJIN SELIMA“
Danas u doba interneta kada nam je sve na dlanu, lijepo je vratiti se makar na kratko u neka prošla vremana kada je život izgledao malo drugačije i „vrtio se“ oko drugih stvari, a ne samo onih materijalnih kao sada te se prisjetiti kako su Kaštela, ali i pojedini naši sugrađani nekad izgledali.

Upravo to omogućile su nam dvije već zaboravljene emisije „iz naftalina“ TV Zagreb „Prijatelji glazbe“ iz 1979. i 1983. godine koje govore o glazbi, folkloru i kulturi u Donjim Kaštelima u to vrijeme, ali i o njihovim začecima.

U obje emisije iz kulturnog programa nekadašnje TV Zagreb, o svojoj svakodnevici i životima koji se vrte upravo oko glazbe, pjesme i plesa govore neki od onih koji su „udrili temelje“ kulturi u našem gradu.  Neki od njih glazbi i plesu posvetili su cijeli svoj život, brojni su krenuli drugim pravcem ali su ostali vezani uz nju kroz hobi, a neki o njih danas više i nisu među nama.

No, da ne duljimo previše, preporučujemo da sami pogledate videa u nastavku i otkrijete tko se sve „krije“ u njima, jer sigurni smo da nećete ostati ravnodušni kada ugledate poznata lica u mlađem izadanju, baš kao ni mi.

Ova dva videa kao i moge druge zanimljive priloge pronašli smo na Youtube stranici Glazba Donja Kaštela... Uživajte!

1979.

1983.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij