mala glende

OTVARANJE MJESECA HRVATSKE KNJIGE U KAŠTELIMA
Gradska knjižnica Kaštela u petak je povodom otvaranja Mjeseca hrvatske knjige u Kaštel Sućurcu organizirala predstavljanje zbornika humorističnih priča “Pinka smija”. Zbornik sadrži priče, glende i batude raznih autora koji su sudjelovali na prošlogodišnjem natječaju Gradske knjižnice Kaštela, a kojeg su predstavili ravnateljica knjižnice Renata Dobrić i  Ivica Žegarac Žuti.

Bila je to prilika za pinku smija, a kako je i najavio na samom početku događanja sućurački meštar od glendi i batudi Žegarac Žuti, ujedno i najučinkovitiji lik kontra Covida-19. Njegova priča Sezame otvori se, našla je svoje mjesto u zborniku kao i priče autora Ante Tešija, Zvjezdane Čagalj i Nevena Bučana koji su sudjelovali na predstavljanju. Priče ostalih autora koji su opravdali svoj izostanak su pročitane, a cijelo događanje uskoro će biti predstavljeno javnosti preko you tube kanala GKK u emisiji Zdravi i veseli bili.

- Povodom otvaranja Mjeseca hrvatske knjige odlučili smo predstaviti zbornik humorističnih priča na čakavštini Pinka smija. S nama su i autori iz zbornika  koji su svoje kratke priče, glende i batude poslali na natječaj koji je bio prvi put raspisan prošle godine. S nama je sućurački meštar od glendi i batudi Ivica Žegarac Žuti čija je priča „Sezame otvori se“ također u zborniku, potom  Ante Tešija, Zvjezdana Čagalj i Neven Bučan, a autori koji nisu mogli doći, ulomke njihovih priča ćemo pročitati. Nadam se da će te se svi dobro zabaviti, usput ćemo otvoriti Mjesec knjige gdje će do 11. studenog biti za svakog po nešto – kazala je na samom početku događanja Renata Dobrić ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela.

Dobrić je napomenula da je i ove godine u sklopu Mjeseca knjige po drugi put raspisan Natječaj za humorističnu priču / glendu ili batudu napisanu na čakavici. Radove možete poslati na adresu elektronske pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 31. prosinca, nakon čega će peteročlano Povjerenstvo radove pročitati i ocijeniti prema kriterijima: ispravno korištenje čakavštine, humorističnost priče/glende/batude, originalnost teksta i opći dojam.

- Pa pozivam sve da pošalju svoje šaljive priče i dogodovštine iz starih vremena, jer time želimo očuvati našu i kaštelansku i dalmatinsku baštinu i usput se dobro nasmijati – zaključila je Dobrić.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij