hren

Mnogi hrvatski nogometaši uspjeli su u najjačim europskim ligama. S lakoćom možemo nabrojiti barem pet igrača u njemačkoj Bundesligi, počevši od aktualnog Kramarića, Brekala i Jedvaja do onih starijih braće Kovač, Solde, Mandžukića, Olića i drugih. Od sljedeće sezone moći ćemo se 'pohvaliti' i s malonogometašima u najelitnijem njemačkom natjecanju.

Naime, formirala se futsal Bundesliga koja će okupiti po dva najbolja kluba iz pet regija, a za jednog od njih igra Kaštelanin Ante Đikić.

- U klub sam stigao početkom 2020. godine. Zbog koronavirusa natjecanja su zaustavljena, a nastavit će se krajem lipnja kada igramo za prvaka njemačke turnirskim sistemom - kazao je 34-godišnji Đikić koji igra za TSV Weilimdorf.

TSV Weilimdorf bio je njemački prvak u sezoni 2018./2019. te je iskusio draž europskih natjecanja. Za Đikića je ovo prvi strani klub, a u svom zavidnom životopisu bilježi nastupe za nekoliko hrvatskih klubova u 1. i 2. HMNL.

- Odazvao sam se na poziv Nikole Tomičića. Nije se bilo lako odlučiti za ovaj iskorak, napustiti obitelj, prijatelje i svoj rodni kraj. No, s vremenom se čovjek navikne. Uvjeti su u klubu dobri, jako je dobro posložena cijela situacija - priča Đikić.

U klubu nije jedini s ovih područja, svlačionicu dijeli s nekoliko igrača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. No, on će od jeseni biti prvi Kaštelanin u njemačkoj Bundesligi. Koliko god taj podatak 'laska', on ostaje 'pri zemlji'.

- Mogu reći da je futsal u Hrvatskoj još uvijek ispred njemačkog. Međutim, siguran sam da će ovaj sport ovdje vrlo brzo napredovati - zaključio je.

Foto: TSV Weilimdorf (facebook)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij