hren

Prvi čovjek UEFA-e, Slovenac Aleksander Čeferin, rekao je da se neće ponoviti sistem natjecanja koji sada gledamo na Europskom prvenstvu.

Čeferin je rekao da turnir u 12 gradova nije loša ideja, ali je organizacijski teško ostvariva te predstavlja problem i za navijače.

Predsjednik UEFA-e potvrdio je da se takvo Europsko prvenstvo više neće ponoviti. Ideju za odigravanjem Eura u čak 16 zemalja pokrenuo je bivši inkriminirani šef UEFA-e Michel Platini u čast 60. rođendana Europskog prvenstva. Posebno se problematičnim pokazala organizacija takvog turnira usred pandemije. UEFA nije mogla rezati gradove domaćine zbog visokih odšteta, a putovanja su bila ograničena te je nastao kaos. Mnogobrojni treneri i nogometni stručnjaci tvrde da ovogodišnji turnir nije regularan jer pojedine reprezentacije stalno igraju pred domaćim navijačima, a pojedine ekipe uopće nemaju šansu zaigrati pred svojom publikom.

Čeferin priznao: Ovo nije bilo pošteno 

Čeferin je o sustavu “nogomet za sve” i turniru diljem kontinenta danas rekao za BBC:
“Ovakvu ideju neću više podržati. Prezahtjevna je ideja i nije poštena jer neke reprezentacije moraju prijeći 10.000 kilometara, a druge 1000, na primjer. To je jedna od stvari. Nije pošteno ni za navijače.”

Predsjednik UEFA-e ističe da nije pošteno da neki navijači putuju iz Italije u Azerbejdžan u svega nekoliko dana, kao što je to bio slučaj u A grupi.

“Neki navijači moraju biti u Rimu, a onda sljedećih nekoliko dana u Bakuu. To su četiri i pol sata leta… Teško je, iako je ideja interesantna, ali teško ostvariva. Mislim da više neće biti ovakvog turnira”, zaključio je Čeferin.

Podsjetimo, hrvatski izbornik Zlatko Dalić od početka natjecanja u skupini žalio se da Euro nije pošten jer njihovi protivnici Škoti i Englezi igraju pred publikom na domaćem terenu, dok hrvatski navijači ne mogu doći zbog strogih epidemioloških mjera. Upitno je kako su se provodila pravila za zaražene igrače. Podsjetimo i to kako Škotska i Hrvatska zbog pozitivnih slučajeva nisu morale kolektivno u samoizolaciju niti su propuštale utakmice na turniru.
Na Euru je preostao samo još finalni meč u kojem se u nedjelju od 21 sat sastaju Italija i Engleska na Wembleyju.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij