hren

U PETRINJI se održao veliki humanitarno-sportski spektakl u režiji Zaklade Marin Čilić.
Nakon cjelodnevne borbe na paklenoj vrućini kroz dvije skupine do finala su se plasirali organizator Čilić i njegov standardni partner Luka Modrić, a preko puta mreže bili su Ivan Dodig I Ivan Perišić. Čilić i Modrić na kraju su osvojili turnir. 

Hrvatski tenisač i veliki humanitarac nakon razornog potresa na Baniji izgradio je od donacija svoje Zaklade teniski teren u Petrinji, a na njega su danas istrčale veličine poput Modrića, Kovačića, Mandžukića i mnogih drugih te po paklenoj vrućini igrale za pomoć djeci Sisačko-moslavačke županije.

Reprezentativci Hrvatske izazvali su ludnicu među klincima u Petrinji. Stotine djece stoje u redu i čekaju njihove autograme ili zajedničku fotografiju. 

Turnir je počeo u 15 sati, a igra se odvijala u dvije skupine. Samu završnicu osigurali su najuspješniji parovi iz svakog tima.

Nositelji Skupine A, koja je simbolično nazvana Petrinja, gdje je već sagrađeno prvo sportsko igralište, bili su prošlogodišnji finalisti Marin Čilić i Luka Modrić, nogometaš Ivan Perišić i tenisač Ivan Dodig, rukometaš Luka Cindrić i tenisač Mate Delić te odbojkašica Nikolina Božićević i tenisač Borna Ćorić. U Skupini B, nazvanoj Hrvatska Kostajnica, gdje će uskoro krenuti izgradnja drugog igrališta za djecu, su prošlogodišnji pobjednici Mario Mandžukić i mladi tenisač Patrik Jurina, a s njima će zaigrati i nogometaš Mateo Kovačić i tenisačica Donna Vekić, odbojkaš Tsimafei Zhukouski i tenisačica Jelena Kostanić-Tošić te vaterpolist Franko Lazić i tenisač Dino Prižmić.

Marin Čilić, kao i ranijih godina, nastupao je sa svojim partnerom Lukom Modrićem, dok su jedan od zanimljivijih parova bili Donna Vekić i Mateo Kovačić. Oni su ispali u polufinalu nakon pogreške Kovačića na mreži. Mario Mandžukić prošao je u polufinale u paru s mladim tenisačem Patrikom Jurinom. Hrvatski reprezentativac, koji se oprostio nakon SP-a u Rusiji i trenutno je bez kluba, izgleda spremno za bilo koji europski klub, a za nastup u Petrinji spremao se dnevno trenirajući tenis do tri sata. Naročito je uzbudljiv bio meč druge skupine u kojem su se borili Čilić i Modrić protiv Prižmića i Cindrića, a nogometno-teniski par dobio je 13:11. U zadnjem meču druge skupine Modrić i glavni organizator lagano su iz turnira ispratili Perišića i Dodiga. 

Čilić nam je kazao da nije trenirao s Modrićem još od zadnjeg izdanja turnira na Šalati prije dvije godine. 

"Odradili smo pripreme kroz razgovore, ha-ha. Perišić i Mandžukić su stigli baš spremni, oni su u tome ozbiljno, ljute se jako ako gube. Ali moj partner Modrić je najbolji, vjerujem u njega i on vjeruje u mene, idemo po naslov", rekao nam je odlično raspoložen Čilić prije mečeva. 

U polufinale su se plasirali Mandžukić i Jurina te vaterpolisti Franko Lazić i tenisač Dino Prižmić iz prve skupine, dok su u drugoj prošli Čilić i Modrić te rukometaš Luka Cindrić i tenisač Mate Delić. 

Zaklada Marin Čilić je otvorila i humanitaran broj za donacije, pa će tako svi oni koji ne mogu doći u Petrinju, pozivom na broj 060 9004, moći sudjelovati u ovoj plemenitoj priči te donirati za izgradnju sportskog igrališta u Hrvatskoj Kostajnici.

Podsjetimo, Čilić je u Petrinju proteklih dana doveo sportsku elitu. U dvodnevnom spektaklu potresom razrušena Petrinja postala je teniski centar, gdje se na igralištu, koje je ondje niknulo od donacija Zaklade Marin Čilić, igra humanitarni turnir Gem Set Hrvatska.

Više od 150 djece, koja su se okupila na novosagrađenom sportskom terenu u Petrinji, dobilo je priliku zaigrati tenis s Čilićem, kojem su se u Petrinji danas pridružile i ostale sportske zvijezde.

Čilić: Srce mi je puno, Luka je najbolji tenisač među nogometašima 

Zaklada Marin Čilić je otvorila i humanitarni broj za donacije, pa će tako svi oni koji ne mogu doći u Petrinju pozivom na broj 060 9004 moći sudjelovati u ovoj plemenitoj priči te donirati za izgradnju sportskog igrališta u Hrvatskoj Kostajnici. Dosad je Čilićeva zaklada izgradila terene u Tordincima i Grubišnom Polju, a podijelili su i 57 stipendija nadarenim učenicima iz STEM područja te u glazbenom obrazovanju.

Čiliću je srce puno kad vidi trag koji je u zadnje četiri godine ostao iza njegove zaklade. Razgovarali smo s njim danas u Petrinji. 

"Što trenutno osjećam? Ovo je velik ponos. Uz sve obveze koje imam u tenisu i u svojoj obitelji ponekad se pitam je li mi ovo trebalo, ali kad dođem na ovakav događaj i kad vidim koliko to znači ovoj djeci i građanima, sve drugo pada sa strane. S još više srca idemo dalje u ovu priču", kazao nam je Čilić. 

Ždrijeb je, naravno, malo namjestio sebi i Modriću. 

"O nogometu nismo pričali, to ne trebate ni pitati. Modrić, Perišić, Mandžukić i ekipa su sad ful u tenisu, to je ozbiljna priča, očekujem razne podvale jer ova dvojica ne vole gubiti nikako. Čak su malo 'hard core' i za tenisače, da su krenuli u tenisku karijeru, siguran sam da bi bili dobri", priča Čilić, koji se u razgovoru za Index prisjetio kako je počela njegova teniska priča s reprezentativcima Hrvatske, koji od prvog dana podržavaju njegovu akciju. 

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij