hren

Mladi jedriličari iz čak 38 zemalja svijeta stigli su u Kaštel Gomilicu i tamošnju marinu, kako bi se ogledali na Europskom prvenstvu u jedrenju za klasu radial – Ilca junior 2021, kojem je domaćin Marina Kaštela.

Ovo prvenstvo ujedno je i Otvoreno prvenstvo Europe 2021 pa je među 301 jedriličarem i jedriličarkom do 19 godina, u Kaštel Gomilicu stigao i određeni broj natjecatelja iz izvaneuropskih država, poput predstavnika SAD-a, Kanade, Brazila, Bermudskog otočja i Tajlanda, kao i tristotinjak članova pratećih ekipa.

Uoči početka natjecanja, u nedjelju, u marini se održalo svečano otvaranje ovog prventva, na kojem su u defileu, noseći zastave svojih zemalja, prošli predstavnici svake od država sudionika, a sve ih je pozdravio domaćin natjecanja Josip Berket.

- Ovo je za mene najsretniji dan od postojanja marine jer nikad ovdje nije odjednom  bilo više mladih iz više zemalja. Jedrenje je vrhunski sport, koji osim sportskih uspjeha rezultira i stvaranjem radišnih i kvalitetnih osoba. Naš organizatorski tim, predvođen direktorom Armanom Zekanom, potrudio se da se ugodno i sigurno osjećate. Svima želim odlično jedrenje  – kazao je Josip Berket službeno otvorivši ovo Europsko prvenstvo.

Sve sudionike, poželjevši im dobro more, odlične rezultate i ugodan boravak u Kaštelima, pozdravila je i kaštelanska dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić, a pjesmom im je dobrodošlicu poželjela klapa Podvorje.

U Kaštela je pratiti natjecanje stigao i predsjednik europske organizacije EurIlca za klasu radial Jean Luc Michel, koji se domaćinima zahvalio za organizaciju ovog natjecanja, a mladim jedriličarima poželio sreću u natjecanju.

Start prve regate planiran je za ponedjeljak, 28. lipnja, u 13 sati. Tijekom šest dana, sa dva plova dnevno, jedriličari će u Kaštelanskom zaljevu te južnom stranom Čiova nastojati uhvatiti najbolji vjetar te osigurati što bolji rezultat.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij