hren

Kaštelanski klubovi danas su započeli s nastupima u četvrtoj ligi, a jedan od njih od prvog je kola zauzeo gard glavnog favorita za titulu. A u lokalnom derbiju su gosti igru završili s devet igrača, zbog dva isključenja. 

JADRAN (KS) – VAL 2:0

Jadran je u Sućurcu s 2-0 savladao Val, najavivši tako da će se klub iz Starog ove sezone morati potruditi da osigura opstanak čim prije. 

Kako to sportski komentatori vole reći, Jadran je poveo u najboljem trenutku, pred sam kraj prvog poluvremena, a strijelac je bio Tino Stefanović. Utakmica je zapravo prelomljena u 69. minuti kad je Ante Radić iz Vala dobio isključujući drugi žuti karton zbog preoštrog starta. S deset igrača Val nije mogao ništa, a sve je začinio kapetan domaćih Robert Marić-Arić eurogolom u 80. minuti, čime je postavljen konačni rezultat. U predzadnjoj minuti je "pocrvenio" još jedan igrač Vala, Mate Pleština.

Za kraj moramo spomenuti i jedan romantičarski raritet u današnjem nogometu. Naime, Jadran je na teren istrčao s brojevima od 1 do 11 na leđima. Nostalgičarski osjećaj. 

GOŠK – POSTIRA SARDI 5:0

A GOŠK se u Gomilici lako obračunao s ekipom Postira Sardi, nakon zadnjeg zvižduka semafor je pokazivao 5-0. Potvrda je to ambicije za ulazak u Treću ligu.
A odmah u trećoj minuti brzu akciju domaćih boduli su zaustavili prekršajem, a penal je realizirao nekadašnji napadač Hajduka Tomislav Bušić. Rezultat se do poluvremena nije mijenjao, iako je utakmica bila jednosmjerni put, Gomiličani su je u potpunosti kontrolirali i stvarali prilike. No, nonšalancija i dekoncentriranost u završnici omogućili su Bračanima pristojan rezultat.

Kako sve ipak ne bi ušlo u nervozu i strah od zalutalog metka Postira, GOŠK u prvih 15 minuta drugog dijela zabija dva zgoditka preko Bučića i opet Bušića. Do kraja je samo bilo pitanje koliko će Bračani stradati, a u listu strijelaca upisali su se još Ivančević i Zolje, prošlosezonski član Postira Sardija.

GOŠK je aktivniji bio po svojoj lijevoj strani, a ona bi trebala biti još i opasnija kad se Goran Jozinović u potpunosti pripremi. Naime, da se primijetiti da je oporavak od ozljede na njemu ostavio i koji kilogram viška.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij