nogomet7

VIKEND KAŠTELANSKOG NOGOMETA
Ništa nova u kaštelanskom nogometu reklo bi se nakon drugog kola 4. lige. GOŠK i dalje brodi prema svom cilju, prvom mjestu, dok Jadran i Val pokazuju da će sezona biti napeta. Pogotovo Valu, kojem je ovaj put i sreća okrenula leđa.

Jer, kako drukčije okarakterizirati kad do 85. minute vodiš s 1-0, a na kraju ne osvojiš niti boda? Sreća zasigurno nije bila na strani ekipe iz Starog, a ni koncentracija nije bila na nivou, Tučepljani su bili spremni za povratak doma s porazom. Na kraju je Val počastio Pjera Antunovića za njegov rođendan, pred sam kraj zabio je gol kojim je Jadran uzeo čitav plijen. Nakon priprema i prva dva kola izgledno je da će tim iz Starog morati dobro zapeti da izbjegne borbu za opstanak. Stoga se u budućnosti bodovi ne bi smjeli ovako prosipati. Neće pomagati niti isključenja igrača, Val je u ovu utakmicu ušao bez dvojice koji su kolo ranije zaradili isključenje. Njihov roster ionako nije preširok, a s dva standardna prvotimca pad u posljednjoj etapi utakmice bio je izgledan kao mogućnost.

Jadran iz Kaštel Sućurca jednostavno je naletio na bolju ekipu. Još su nekako loše i nesigurno ušli u utakmicu, pa je nakon malo više od pola sata već bilo 3-0. To su onda najteže utakmice za igrati, zapravo znaš da je susret završio, ali ga moraš odraditi do kraja. Stobrečani, koji su u prošlosti imali epizodu čak i u Prvoj ligi, jednostavno su se pokazali prevelikim zalogajom, Jadran će bodove za svoju stabilnu sezonu, što im je cilj, morati tražiti drugdje. A čini se kako će mnogo goropadniji protivnik biti na domaćem terenu u Sućurcu nego li na gostovanjima,
A GOŠK je u potpuno drugoj priči od svojih sportskih suparnika iz grada. Zadali su si prvo mjesto kao cilj na kraju natjecanja i za sada pokazuju da je to sasvim realan scenarij. Tko god se ikada na ikakav način imalo bavio niželigaškim dalmatinskim nogometom zna da su Runovići oduvijek bili "vruć" teren. Tu ni Real Madrid da dolazi ne može unaprijed upisati bodove, Mračaj doma se bori često i iznad svojih okvira. No, Gomiličani su pokazali da su jednostavno igrački drugi svijet na ostatak lige. Tomislav Bušić jeste u nekim godinama, 35 mu ih je na leđima, ali još uvijek se radi o rasnom strijelcu kojem i u onom dobu kad je u Hajduku bio nije trebalo puno šansi da zabije pogodak. Bit će on ove godine veliki plus GOŠK-u, mogao bi rješavati i one utakmice koje su bez prilika, jer se radi o "fox in a box" igraču, caru kaznenog prostora. A iza sebe ima sasvim pristojne suigrače koji mu loptu mogu i dostaviti do prilike. Što su ovaj vikend iskusili u Runovićima.

tablica kolo2


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij