mala

"Ja sam ti jedini drug", orilo se sinoć ispred caffe bara Balun dok su baklje i vatrometi pozdravljali rukometaše Ribole koji su upravo bili došli na ad hoc proslavu svog osiguranja prvog mjesta i nastupa u Premijer ligi dogodine. Slijedila je, jasno, tradicionalna "Večeras je naša fešta", a dio rukometaša je već tada ušao u kafić da isprate kraj dvoboja Lokomotive i Dinama.

Nije da ima navijača ferate među njima, nego se dvoboj rasplitao tako da Hajduk ostaje živ u igri za titulu, a nije neka tajna da među Ribolašima ima i nekoliko vatrenih Hajdukovaca. Nakon kraja je krenula fešta, zapjevalo se i "Kome bi šumilo more moje sinje", mladići su morali proslaviti naslov nakon dvoboja s glavnim konkurentom, Metković-Mehanikom.

A dvoboj je bio žestok, nervoza je izvirala iz igrača, ni publika nije bila kazališna, a i protivnik je pokazivao gard. Iako je to bilo malo neobično, od početka utakmice igrači Ribole djelovali su nervoznije, a trebalo je biti obrtno, Metkovci su morali ići na pobjedu da ostanu u igri za prvo mjesto, dok je domaćima em igrao bod za osiguranje titule, em ih je poraz i dalje ostavljao na prvom mjestu. No, čudan je sport, Kaštelani kao da su malo pregorjeli od nastojanja. U takvom prvom poluvremenu 9:11 je čak bio realan rezultat. Standardna Ribola, reklo bi se, čitave sezone slabije igraju prvi dio.

mala

Drugi se počinje malo bolje, ali nikako stići, na vratima Metkovaca raspoloženi Kozina, još se najmanje četiri puta pogodilo vratnicu. To se uspijeva tek na 17:17, i to nakon slaloma Josipa Kovačevića u polukontri, gdje je uz gol uspio zaraditi i isključenje protivnika, kao da je Luc Abalo u najboljim danima odjednom bio došao u dvoranu. Diglo je to i gledatelje, elektricitet se osjetio u zraku, igralo se "na nož". Zanimljivo, kad se činilo da će Ribola prelomiti utakmicu, jedan promašen sedmerac, jedan glupo primljen gol i eto ga 20:21 ponovno. No, onda Kaštelani dodatno dižu obranu, do kraja nisu dopustili niti jedan gol, a minut i pol prije kraja pivot gostiju Čutura pokušava zapodjenuti tučnjavu. Gotovo da u tome uspijeva, obje klupe su bile na terenu, guralo se kao na finalu sumo natjecanja: Suci nakon toga solomunski, crveni Čuturi ali i domaćem Milasu, koji uz skidanje majice se penje na tribine, što izaziva eksploziju navijanja. Dodatno je i svaka ekipa dobila i dvije minute kazne, tako da je kraj susreta odrađen četiri na četiri, u čemu su se domaći puno bolje snašli. Na kraju Kovačević najbolji strijelac domaćih sa sedam pogodaka, a treba reći i da je Olić u nekoliko ključnih napada potegnuo odlične obrane. Kod gostiju golman Kozina prvo ime, a po pet golova su ubacili Raguž i Vujnić.

Zasluženih 24:21 na kraju, zaslužena titula igrama kroz čitavu sezonu, odmah je i u dvorani bila fešta, pehar se odmah predao Kaštelanima. Imala je uprava predvođena prvim operativcem Željkom Bujasom plan za ovakav rasplet, odmah se organizirala fešta u Balunu kod GOŠK-ovog igrališta, telefonima  se dogovorila spiza, baklje uvijek izniknu nekako u ovim krajevima, odnekle se vadilo i vatromet. Stigao je i bend, da se sve začini pjesmom, koje i bez njih nije nedostajalo. Sretni i nasmijani su bili Željko Bujas i predsjednik Davor Pavlov, ali sretni su bili i juniori koji su dali ruke u organizaciji. Sretan jedino donekle nije bio vozač autobusa koji je doveo igrače, jer mu je bilo komplicirano doći do GOŠK-ova igrališta. Ali i to je bilo obavljeno. Pjesma se orila do ranih sati ponedjeljka, liga još nije gotova, ali ima sad do sljedećeg tjedna i posljednjeg dvoboja protiv Kozale u Rijeci, moglo se malo proslaviti. A nakon ljeta – Premijer liga.

Ribola – Metković-Mehanika 24:21 (9:11)

Ribola: Pepur, Milas (2), Banović, Milković (3), Klasanović (4), Krokar, Šolić (4), Bujas (2), Olić, Vujičević (1), Kovačević (7), Vukić, Mirat, Malnar, Čajić (1), Bešker

Metković-Mehanika: Milas, Ćužić (2), Cvitanović (2), Vitić, Čutura (3), Radić, Kozina, Arapović (1), Marević, Komazin, Zloić, Raguž (5), Vujnić (5), Goluža, Kozina, Batinović (3)

TABLICA:

Ribola Kaštela

40

Metković-Mehanika

35

Rudar Adria Oil

26

Hrvatski dragovoljac

23

BM07

23

Buzet

23

Zadar 1954

22

Rovinj

18

Kozala

18

Gospić

14

Mornar Dramalj-Crikvencia

6

Senj

4

Foto: Jakov Sučić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno