hren

kosa

Ispucali vrhovi su glavni neprijatelj svake lijepe i zdrave frizure. Upravo na vrhovima se odmah vidi kasnimo li na svoj sastanak s frizerom. No, koliko često uistinu trebamo ići kod frizera?

Opširnije...

carolina reaper

Poželite li posegnuti za vodom nakon ljute hrane – nemojte, jer ćete samo proširiti toplinu. Kapsaicinoidi se otapaju u mastima, uljima i alkoholu pa najviše koristi u ublažavanju bolova možete imati od hladne čaše mlijeka ili žlice sladoleda...

Opširnije...

MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 06:  Junk food sits on a table as British Celebrity Chef Jamie Oliver announces a partnership to attack state-wide obesity on March 6, 2012 in Melbourne, Australia. The Victorian Government and the Good Foundation will pledge together over AUD5 million to bring Oliver's 'Ministry of Food' to the state to help teach cooking techniques and nutrition to participants and help combat obesity as part of the Victorian Healthy Eating Enterprise.  (Photo by Scott Barbour/Getty Images)

Gojaznost ne mora nužno biti rezultat unosa prevelike količine hrane u organizam, pokazala je sudija američkih znanstvenika koji "epidemiju pretilosti" u Americi pripisuju procesuiranim ugljikohidratima koji uzrokuju kaos u metabolizmu. 

Opširnije...

vrt mala

Jesen je idealno vrijeme za vrtlarenje, a ako na vrijeme posadite određene biljke, u proljeće ćete uživati u najljepšem vrtu. Početak jeseni savršen je za sadnju lukovica, trajnica i mnogih drugih biljaka prije nego što nastupi zima. Idućeg proljeća vaše biljke bit će jače, zdravije i puno ljepše.

Opširnije...

namirnice

Ranije se smatralo da su jaja i sirovo meso glavni uzročnici trovanja hranom. No, to se posljednjih godina promijenilo, zbog razvoja proizvodnje i široke distribucije proizvoda.

Opširnije...

pricigin mala

U utorak, 21. rujna u 19 sati, u prostoru Ljetnoga kina Bačvice, otvara se 14. izdanje svima omiljenog festivala – splitskog Pričigina. Nakon prisilne prošlogodišnje pauze, Pričigin se vraća u punom sjaju, a izvrstan program sve četiri večeri garantira sjajnu zabavu i puno smijeha.

Opširnije...

crtanje

Crtanje je dio svakog djetinjstva, a to šarenilo boja itekako je potrebno.

Opširnije...

amsterdam

Pitanje sigurnosti uvijek je prvo na umu putnicima kada odlučuju koju destinaciju će posjetiti.
Ali, globalna pandemija je svijet okrenula naglavce. Pitanje što neko mjesto čini „sigurnim” je dobilo nova značenja. To bi moglo objasniti promjene na vrhu indeksa sigurnosti gradova (SCI), koji rangira 60 međunarodnih destinacija po parametrima digitalne sigurnosti, sigurnosti po pitanju zdravlja, infrastrukturi, osobne sigurnosti, ali i sigurnosti okoliša, što je nova kategorija uvedena ove godine.

Opširnije...

tucakovic

Marina Tucaković preminula je u bolnici gdje je provela posljednje dane nakon što joj se pogoršalo zdravstveno stanje.
Posljednje dane provela je u KBC Dragiša Mišović gdje je prebačena nakon što joj se u utorak naglo pogoršalo zdravstveno stanje.

Opširnije...

posao mala

Ako razmišljate o ostanku na sadašnjem poslu, dobro razmislite o svojoj ulozi u kompaniji i što želite postići. Dobili ste primamljivu ponudu za posao? Hoćete li to reći svome šefu/šefici?

Opširnije...

smrdljivi martin

Jedni od najdosadnijih insekata uopće su definitivno smrdljivi martini. Oni, uz vinske mušice i mrave, često "napadaju" domove i maltretiraju ukućane. Najviše ih ima u proljeće i jesen, a ako puste smrad, nadrapali ste. 

Opširnije...

image

Četvero svemirskih turista SpaceX-a sigurno je sletjelo u Atlantski ocean nakon tri dana provedena u svemiru, što je bila prva misija u orbiti u povijesti u kojoj nije bilo nijednog profesionalnog astronauta. 

Opširnije...

mobitel poruka

Krajem ove godine stižu novi emotikoni na smartphone. Riječ je o ukupno 838 novih znakova koje je ovog mjeseca odobrio Unicode Consortium. U novostima je 75 novih mogućnosti što se tiče tonova boje kože i 37 novih emotikona.

Opširnije...

najsigurniji grad

Kopenhagen je najsigurniji svjetski grad, prema indeksu koji je objavio Economist Intelligence Unit, a rangira 60 međunarodnih odredišta na temelju digitalne, zdravstvene, infrastrukturne i osobne sigurnosti, kao i zaštite okoliša, što je nova kategorija uvedena ove godine.

Opširnije...

rizoto s gljivama

Rižoto je ukusno i iznimno fleksibilno jelo koje se može pripremiti od različitih namirnica – mesa, ribe i povrća uz nezaobilazni naribani sir. 

Opširnije...

zena u voznji

Štednja i ušteda su uvijek dobra stvar, pogotovo u ova turbulentna krizna i neizvjesna vremena, kada cijene svega, pa tako i goriva, idu u nebo. Stoga je dobro pripaziti na nepotrebnu potrošnju gdje god i kad god je moguće, a jedan od načina je ušteda goriva optimalnim načinom vožnje.

Opširnije...

slon na grani

Ispričati se kada si u krivu ili kada zaboraviš prijateljičin rođendan sasvim je normalno, no mnogi od nas to čine puno češće nego što je potrebno. Donosimo 10 životnih situacija u kojima se nikada ne biste trebali ispričavati.

Opširnije...

namirnice vlakna

Vlakna su nevjerojatno važna. S ovom tvrdnjom sigurno ste već upoznati. Sa sobom donose cijeli niz prednosti za zdravlje, a određene vrste vlakana mogu potaknuti mršavljenje, sniziti razinu šećera u krvi i pomoći u borbi protiv zatvora.

Opširnije...

divanka450

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Osim što i nema previše događanja, današnje vrijeme bi se moglo potruditi da pokvari i ovo što je planirano...

Opširnije...

zemlja

Služba za praćenje atmosfere Copernicus pomno prati područje Antarktika kako bi pratila razvoj ovogodišnje ozonske rupe nad Južnim polom, koja je sada dosegla površinu veću od Antarktika. Nakon prilično standardnog početka, ozonska rupa iz 2021. značajno je narasla u posljednjih tjedan dana i sada je veća od 75 % ozonskih rupa u toj fazi sezone od 1979. godine.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij