hren

ŠUŠUR NA PROKURATIVAMA
Od ukupno 25 izvođača, Grand Prix ovogodišnjeg 58. izdanja Festivala zabavne glazbe Split, otišao je u ruke Domenice i Damira Kedže, čija je izvedba pjesme "Mi protiv nas“ prema odluci publike apsolutno najbolja. Ovaj duet je osvojio i nagradu novinara.

Tijekom izvedbe pobjedničke pjesme u publici su se brisale i suze, pa pretpostavljamo da je raznježeno tročlano društvance, koje je naizust pjevalo Kedžinu i Domenicinu pjesmu, vrlo blisko pjevačkom paru.

Drugu nagradu publike dobio je Mladen Grdović za pjesmu "Nisam te zaslužija“.
"Fala Splitu, puno vas volim!" - kazivao je u kasne sate Grdović, lagano zapinjući u govoru.

Treću nagradu publike dobio je za Branko Medak za pjesmu "Kad zapiva Dalmacija".

Prva nagrada stručnog ocjenjivačkog suda otišla je u ruke Tonča Huljića i Madre Badesse, u kolaboraciji s Lovrom Lučinom umjesto Nene Belana, za pjesmu "Žaj mi je“.

Vanni je pripala druga nagrada stručnog ocjenjivačkog suda, kao i nagrada za najbolji styling (haljina Matije Vujice) te za najbolju interpretaciju pjesme, tako da se zaljubljenica u Split na splitsku pozornicu morala vraćati tri puta.

Nagradu za najcjelovitije djelo dobio je Marko Tolja.
Posebnu nagradu dobio je novinar Hrvatskog radija, Zlatko Turkalj Turki, za praćenje Festivala zadnjih 30 godina. Za poseban doprinos glazbi nagrađen je Mladen Magud.
Jadranka Kazinoti primila je nagradu u čast njezinog supruga Remija za životni doprinos hrvatskoj glazbi.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij