hren

BEND Morcheeba obradio je pjesmu The Moon hrvatske kantautorice Irene Žilić.

"Ove nedjelje će biti pun mjesec s kojim stiže i naš novi singl The Moon koji će se naći na albumu Blackest Blue. Veliko hvala originalnoj autorici pjesme Irene Žilić, koja je dopustila da ova predivna pjesma bude i dio našeg svijeta", poručili su iz benda.

Viješću se pohvalila i sama Irena na svojim profilima na društvenim mrežama.

Da će svjetski poznat bend obraditi pjesmu domaće autorice, saznalo se krajem prošle godine. 

"Irena nam je bila predgrupa nekoliko puta kada smo svirali u Hrvatskoj. Veliki smo obožavatelji njezine glazbe. Ross je predložio da napravimo obradu jedne od njezinih pjesama. Kada god ju je izvodila, Ross bi rekao da to zvuči kao Morcheebina pjesma. Napravili smo obradu jedne od njezinih pjesama koja se zove The Moon. Pjesma će se naći i na novom albumu Morcheebe. Oko toga smo poprilično uzbuđeni. Odsvirali smo joj je, vrlo je zadovoljna njome. Bit će uzbudljivo kada ponovno dođemo u Hrvatsku odsvirati pjesmu uživo", rekla je tad Skye, pjevačica benda Morcheeba. 

"Prije godinu dana Ross je spomenuo ideju o Morcheebinoj obradi pjesme The Moon i tada mi je to zvučalo kao divna ideja, ali, iskreno, bilo mi je teško povjerovati da će se tako nešto uistinu i dogoditi. Zahvaljujući njima, nastupala sam u nekim od najznačajnijih europskih klubova i dvorana, a ovo je samo još jedna od lijepih stvari koje će me vezati uz njih. Još je ljepše u cijeloj ovoj priči dobiti potvrdu vlastitog rada na ovakav način, i to od benda kao što je Morcheeba", istaknula je Irena Žilić.

Prijateljstvo započelo 2016.

Irena je bila "support" bendu Morcheeba na turneji po Velikoj Britaniji i Italiji prije više od dvije godine, a njihovo prijateljstvo započelo je još 2016. kada je nastupila prije njih u zagrebačkoj Tvornici kulture. 

Pjesma The Moon inače je originalno objavljena na drugom studijskom albumu Irene Žilić Haze iz 2017. godine, za koji je ova kantautorica bila nominirana za nagradu Porin. Irena je i dobitnica nagrade za Pop&Off izvođača godine na prošlogodišnjoj dodjeli Nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off. 

Posljednje izdanje, EP Small Hours, Irena je objavila u ožujku ove godine. Na EP-u su se našle četiri pjesme koje je snimala tijekom prošle godine i koje su naišle na pozitivne kritike publike i struke.

Izvor :Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij