hren

Nakon 5 godina projekta „Za sva vrimena“ i 10 godina postojanja „Našeg Hajduka“ došao je trenutak u kojem se otvara park „Za sva vrimena“ s više od 1000 već upisanih imena donatora. Uz tih 1000 imena u projektu je sudjelovalo još više od 3000 navijača, a do sada je prikupljeno više od 17 milijuna kuna.

U parku je uoči otvorenja bila ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska koju su dočekali Ante Krnić, član Upravnog odbora Našeg Hajduka i Tomislav Mikulić, voditelj projekta Za sva vrimena:

Tematski park "Za sva vrimena", koji se nalazi u neposrednoj blizini stadiona Poljud, bit će otvoren večeras (22. srpnja).

- Još 2011. godine klub navijača Torcida osnovao je udrugu „Naš Hajduk“ s ciljem privlačenja članova i stjecanja dionica kluba. Navijači su prepoznali taj projekt i odlučili su krenuti tim putom , i 10 godina poslije možemo reći da smo apsolutno uspjeli: vratili smo klub navijačima, rekao je Ante Krnić.

Udruga ima 30-ak tisuća članova, i u proces stjecanja dionica kluba krenulo se prije 5 godina.

- Trenutno imamo 26,39% dionica kluba, i idemo dalje. Otplaćeno je preko 17 milijuna kuna za te dionice, a tematski park „Za sva vrimena“ posvećen je svim tim donatorima i navijačima koji su stali uz klub i branili ga, istaknuo je Krnić.

Voditelj projekta Za sva vrimena Tomislav Mikulić podsjetio je da je natječaj za idejno rješenje parka u kojem će biti upisana sva imena donatora 2017.godine, a pobjedničko rješenje bilo je izabrano među 18 prijedloga.

- Struci smo prepustili da složi krajobrazni projekt za zelenu površinu, koja je odlučila ići u smjeru autohtonog bilja i koncepta vrta. Danas imamo preko 100 različitih vrsta, neke su i endemske kakve u Splitu nisu viđene 7-8 godina. Zato smo htjeli i označiti te biljke, napomenuo je Mikulić.

Sam spomenik donatorima je spreman za otvorenje već godinu dana, ali čekalo se da se dovrši park.

- Zadnjih smo 15 dana intenzivno lijepili imena naših donatora koji su nas na neviđeno podržavali sve ove godine, tu je više od 1000 imena, a još 800 imena je rezervirano, ustvrdio je Mikulić.

Izvor: HRT


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij