Dvostruki dobitnik Oskara, u utrci za najveću nagradu u Veneciji, španjolski 71-ogodišnji redatelj stigao je na Lido predstaviti "Paralelne majke", film s Penelope Cruz u ulozi jedne od dviju slobodnih žena koje će roditi u istoj bolnici.

Sedamdeset i osma venecijanska Mostra, najstariji filmski festival na svijetu, otvoren je u srijedu navečer najnovijim djelom iz opusa Pedra Almodovara, “Paralelne majke”, koje će se boriti za Zlatnog lava protiv Jane Campion i Paola Sorrentina.

Dvostruki dobitnik Oskara, u utrci za najveću nagradu u Veneciji, španjolski 71-ogodišnji redatelj stigao je na Lido predstaviti “Paralelne majke”, film s Penelope Cruz u ulozi jedne od dviju slobodnih žena koje će roditi u istoj bolnici.

Redatelj i njegova muza, odjeveni u crno, prošli su crvenim tepihom prostrtim na venecijanskom Lidu uz more, uz veliki broj fotoreportera koji su se okupili, ali zbog covid mjera bez publike koja bi se mogla približiti zvijezdama.

Ostali naslovi koji se bore za nagradu Zlatni lav za najbolji film su “Moć psa” redateljice Jane Campion s  Benedictom Cumberbatchom u ulozi vlasnika ranča koji zlostavlja mladu udovicu koju utjelovljuje Kirsten Dunst te film “Spencer” s Kristen Stewart u ulozi princeze Diane.

Paolo Sorrentino dolazi s vrlo osobnim i intimnim filmom o gubitku svojih roditelja kad je imao 17 godina.

Tijekom ceremonije otvaranja, počasnog Zlatnog lava dobio je Roberto Benigni, nezaboravni autor filma “Život je lijep”.

“Paralelne majke” borit će se za glavnu nagradu s dvadesetak filmova koji će se svi željeti svidjeti žiriju kojim predsjeda Bong Joon-Ho iz Južne Koreje, dobitnik Zlatne palme 2019. s “Parazitom” i Oskara za najbolji film godinu iza toga.

Dobitnici nagrada bit će proglašeni 11. rujna.

Izvor: Novilist.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij